2529 JURK MET RELIEFNADEN EN PASPELZAKJES­

 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; een blinde rits; voeringstof. 

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom & de mouwzoom – 2,0cm; overige naden - 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof :

1. Achterpand – 2x

2. Bovenvoorpand - 2x

3. Ondervoorpand - 2x

4. Mouw – 2x

5. Voorpandbeleg - 2x

6. Achterpandbeleg - 2x

7. Paspel – 2x

8. Inkijkje – 2x

 

Vlieseline :

1. Voorpandbeleg - 1x

2. Achterpandbeleg - 2x

3. Paspel – 2x

 

Voering :

1. Zakdeel groot - 2x

2. Zakdeel klein - 2x

 

 

WERKBESCHRIJVING:

1. Delen met vlieseline verstevigen.

 

 


2. De coupenaden van het achterpand stikken, naat midden toe strijken.

De middennaad van het achterpand afzonderlijk afwerken. De middenachternaad vanaf de markering voor de rits tot de onderkant stikken, open persen. Een blinde ris inzetten.

 

3. LET OP: heb je geen of weinig ervaring met pastelzak te maken, maak het eerst van een oefenstof!

De plaats van de zakingang aangeven. De paspel in de lengte met de verkeerde kant naar binnen vouwen en platstrijken. Aan de binnenkant van de paspel de kleine onderzak vaststikken. De paspel aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. De grote onderzak aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. Het stiksel eindigt bij de korte markeerlijnen van de zak. De zakingang doorknippen. 1-1.5 cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken. Door deze opening de paspel en de grote onderzak naar de verkeerde kant vouwen. Aan de verkeerde kant de uiteinden van de zak langs de buitenkant van de driehoekjes met een dubbel stiksel afhechten (heen en terug stikken). De randen van de zakdelen stikken, afwerken.

 

4. De boven -en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag open persen en afwerken. Op de goede kant van de jurk op 0,5cm afstand van de naad op het boven- en ondervoorpand doorstikken (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een geheel verwerken.

 

5. Het linker en rechter voorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag open persen en afwerken. Op de goede kant van de jurk op 0,5cm afstand van de naad op het linker en rechter voorpand doorstikken (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een geheel verwerken.

 

6. De schouder- en zijnaden naden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

 

7. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, open persen; de buitenrand afwerken. Verder als een geheel verwerken.

Het beleg en de jurk met de goede kant aan elkaar leggen, langs halsrand stikken. De rondingen van de naadtoeslag en bij de hoekje op het voorpand netjes inknippen. het beleg keren, omstrijken. Het beleg aan de schoudernaden en de ritsband vastzetten.

 

8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de mouwgat volgens markering zetten, de naden afwerken.


9. De zoom & de mouwzoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken en  doorstikken.