2556 BLOUSE MET SJAALKRAAG

 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousesstoof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 4 knopen. 

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom– 2,0cm; overige naden – 1,0 cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

 

1. achterpand - 1x aan de stofvouw

2. voorpand - 2x

3. mouw - 2x

4. manchet- 2x

5. voorpandbeleg - 2x

6. achterpandbeleg -1x

 

Vlieseline:

1. voorpandbeleg - 2x

2. achterpandbeleg -1x

3. manchet- 2x

 

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Delen met vlieseline verstevigen. 

 

2. De coupenaden van het voorpand stikken, naar boven toe strijken. 

 

3. Middenachter van de kraag stikken, open persen. De schoudernaden stikken, open persen, afwerken. De hoekje van de naadtoeslag van de halsrand bij de schoudernaad netjes inknippen (tot 0,1cm tot de markering van de naad); de kraag aanzetten. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, naar de kraag toe strijken.

 

4. Middenachter van het voorpandbeleg stikken, open persen. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, open persen. De hoekje van de naadtoeslag van de halsrand bij de schoudernaad netjes inknippen (tot 0,1cm tot de markering van de naad); de kraag aan het achterpandbeleg aanzetten. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, naar de kraag toe strijken.

De buitenrand van het beleg afwerken. Verder als een geheel verwerken.

 

5. De blouse en het beleg met de goede kant volgens markering aan elkaar leggen. Langs buitenrand van de kraag, het middenvoorpand en de onderste hoekje stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen.

De aanzetnaden van de kraag aan elkaar net de hand vastmaken. Het beleg keren, persen.

 

6. Zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

 

7.  De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. De mouw volgens inzettekens zetten, de naad afwerken. De onderkant van de mouw rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine).

 

8. De korte naden van de manchet stikken, open persen. De manchet met de verkeerde kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, strijken.

De buitenkant van de manchet volgens markering aan de onderkant van de mouw stikken (rimpels netjes verdelen). De naadtoeslag naar manchet toe strijken. De binnenkant van de manchet ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken.

 

9. De zoom en mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.

 

10. Op het rechter voorpand de knoopsgaten volgens markering aanmaken; op het linker – de knopen aanzetten.