2562 BLOUSE MET POFMOUW

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof.

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 5 knopen; elastiek 1,0cm breed.

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT,

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom – 1,5cm; overige naden – 1,0cm.

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand -1x aan de stofvouw

2. Voorpand -1x aan de stofvouw

3. Mouw – 2x

4. Halsrandbeleg – 2x

5. Sluitbies - 2x

 

Vlieseline:

1. Halsrandbeleg - 1x

2. Sluitbies - 2x

 

WERKBESCHRIJVING:

1.  Delen met vlieseline verstevigen.

 

2.  De halsrand van het voorpand tussen markering rimpelen (met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimashine).

 

3. LET OP: heb jij geen of weinig ervaring met een polosluiting, maak dan eerst een proefstuk van een soortgelijke stof!

De sluitbies met de verkeerde kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, persen. Op de rechter sluitbies de knoopsgaten volgens markering aanmaken.

De sluitbiezen door de lange kant volgens markering aan het voorpand stikken. De hoekje onderaan op het voorpand netjes schuin inknippen (tot de 0,1cm van de aangegeven markering). De rechter sluitbies op de linker leggen, naar binnen keren, aan de onderste korte naad van het voorpand stikken. De onafgewerkte naden van de sluitbies in een keer met de naadtoeslag van het voorpand afwerken, persen.

 

4. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

 

5. Details van het beleg met de goed kant aan elkaar volgens markering leggen, buitenrand stikken – begin en eindig precies bij aangegeven aanzetnaad. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, detail keren, persen.

 

6. De buitendeel van het beleg aan de halsrand stikken, de rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, naar het beleg toe strijken. De binnenste deel van het beleg ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken.

 

7.  De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw aan de armsgat volgens markering aanzetten, de naadtoeslag afwerken, persen.

 

8. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken (in de naad een opening laten). Door de tunnel de elastiek rijgen (pas de lengte aan je arms- en heupbreedte), de einden van de elastiek aan elkaar vastzetten. De opening dicht stikken.

 

9.  Op de rechter kant van het beleg een knoopsgat volgens markering aanmaken. Op de linker kant van het beleg een de sluitbies de knopen volgens markering aanzetten.