2614 BLOUSE MET VOOR- EN ACHTERPAS

 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousesstof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: 1x knoop.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom – 2,5cm; overige naden - 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!  

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpas – 2x

2. Achterpand - 1x aan de stofvouw

3. Voorpas – 2x

4. Voorpand - 1x aan de stofvouw

5. Bovenmouw - 2x

6. Ondermouw - 2x

 

Werkbeschrijving: 

 

1.   Middenachter van de achterpas afzonderlijk afwerken, vanaf de markering tot de onderkant stikken, open persen. Op de goede kant van de achterpas langs de sluiting split op 0,1cm afstand doorstikken. Verder als een geheel verwerken..

 

2. De schoudernaden van het voor- en achterpas stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

 

3. Knip een schuine bies 2,5cm breed en 5cm lang voor het knooplusje. Midden in de lengte vouwen en op afstand 0,3cm van de vouw stikken. De naad dichtbij stik netjes afknippen, keren, uitvouwen. De lengte van het lusje afhankelijk van de knoop grootte. De lusje op de linker kant van de achterpas volgens markering bevestigen.

 

4. Halslrand omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine bies van een passende kleur) van de breedte 4 cm, en de lengte van de halsrand + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De halsrand omboorde.

 

5. De bovenste naad van het voor- en achterpand rimpelen – met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine. De voor- en achterpas aan het voor- en achterpand volgens markering stikken (rimpels netjes verdelen). De naad afwerken, naar boven toe strijken.

 

6. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

 

7. De zoom van de boven- en ondermouw afwerkne, naar binnen ingeslagen doorstikken.

De kop van de bovenmouw tussen markeringen rimpelen - met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine. Rimpels netjes verdelen.

De bovenmouw met de verkeerde kant aan de goede kant van de ondermouw volgens markering leggen, afspelden of vastrijgen. De mouwnaad in een keer stikken, afwerken, naar achter toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

 

8. De mouw volgens markering in de armsgat zetten, de naad afwerken, omstrijken.

 

8. De zoom van de blouse een keer 1,0cm en daarna 1,5cm naar binnen vouwen, omstrijken en doorstikken.

 

9. De knoop op de rechter kant van de achterpas volgens markering aanzetten.