2637 BLOUSE MET KORTE MOUW

 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof stoF. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 4 knopen.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom - 1,5cm; overige naden - 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Middenachterpand - 1x aan de stofvouw

2. Achterpas - 21 

3. Voorpand - 2x

4. Voorpas – 2x

5. Mouw - 2x

6. Staander - 2x

7. Voorpandbeleg - 2x

8. Manchet – 2x

 

 

Vlieseline buiten deel van:

1. Staander - 1x

2. Voorpandbeleg - 2x

3. Manchet – 2x

 

 

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. De delen met vlieseline verstevigen.

 

2. Achterpand aan het achterpas stikken, de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

 

3. Bovenste naad van het voorpand tussen markeringen rimpelen – met de Hand of gebruik een speciale rimpelvoetje van je naaimachine. Voorpand aan het voorpas stikken (rimpels netjes verdelen), de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

 

4. Buitenrand van het voorpandbeleg afwerken. Het beleg en het voorpand volgens markering met de goede kant aan elkaar leggen, doorstikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. Het beleg keren, omstrijken. Onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen.  Verder als een geheel verwerken.

 

5. De zij- en schoudernaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

 

6. Delen van de staander volgens markering met de goede kant aan elkaar leggen, buitenrand doorstikken – begin en eindig bij aangegeven naadtoeslag. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen. De kraag keren, omstrijken.

 

7. De buitendeel van de opstaande kraag aan de halsrand volgens markering stikken, de naden netjes inknippen en naar de kraag toe strijken. De naad van de binnenste deel van de opstaande krag 1,0cm naar binnen vouwen, aan de inzet naad smal stikken.

 

8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw aanzetten, de naadtoeslag afwerken.

De korte naden van de manchet stikken, open persen. De manchet met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, strijken. Onafgewerkte naden aan elkaar afspelden of vastrijgen.  

De manchet aan de verkeerde kant van de mouw volgend markering stikken, afwerken. De manchet naar de goede kant van de mouw keren, strijken en aan de mouwnaad vastzetten.

 

9. De zoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.

 

10. Op de rechter voorpand volgens markering de knoopsgaten maken, op de linker knopen aanzetten.