2664 BLOUSE MET MANCHETTEN EN PLOOIEN OP HET VOORPAND

 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blouse stof. 

 

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 7 knopen.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: zoom – 2,5cm; overige naden – 1,0cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht!

 

KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 2x

3. Mouw - 2x 

4. Manchetten - 2  

5. Voorpandbeleg – 2x

6. Achterpandbeleg - 1x

 

 

VLIESELINE: 

1. Voorpandbeleg - 2x 

2. Achterpandbeleg - 1x

3. Manchetten - 2x

 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Delen met vlieseline verstevigen.

2. Op de schoudernaad van het voorpand de plooien volgens markering vouwen – afspelden of vastrijgen. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

3. De middenachter van de opgetekende staander stikken, open persen. De staander aan de halsrand van het achterpand stikken (de hoekje van de naadtoeslag netjes inknippen); de naadtoeslag naar de staander toe strijken.

4. De middenachter van de opgetekende staander van het voorpandbeleg stikken, open persen. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, open persen; de buitenrand afwerken. De staander van het beleg aan de halsrand van het achterpandbeleg stikken (de hoekje van de naadtoeslag netjes inknippen); de naadtoeslag naar de staander toe strijken. Verder als een geheel verwerken.

Het beleg en de blouse met de goede kant op elkaar leggen. Langs het voorpand en de kraag doorstikken. De rondingen netjes inknippen; het beleg keren, omstrijken. De aanzetnaad van de staander van binnen aan elkaar vastzetten. De schoudernaden van het beleg en de blouse van binnen aan elkaar vastzetten.

5. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

6. De mouwnaad afzonderlijk afwerken, vanaf de bovenkant tot het inzetteken stikken, de naden open strijken. Op de goede kant op  0,1mm afstand op de rand van mouwsplit doorstikken. De onderkant van de mouw rimpelen. De mouw aanzetten, de naadtoeslag afwerken.

7. Manchetdelen dubbelvouwen en de korte randen stikken. Bij het stikken beginnen en eindigen precies bij de aanzetlijn van de manchet. Manchetten keren, persen. Buitenkant van de manchet aan de mouw stikken (rimpels van de mouw netjes verdelen). Binnenkant van de manchet naar binnen  ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken.

8. De zoom afwerken van de blouse een keer 1,0cm en daarna 1,5cm naar binnen ingeslagen omstrijken en doorstikken.

9. Op de manchetten en op de rechter voorpand de knoopsgaten aanmaken; op de manchetten en op de linker voorpand de knopen aanzetten.