4026 JURK MET ZAKJES & EPAULETTEN 

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof, of dunne jeansstof, contrasterende of passende natuurlijke of gemengde jurkstof.


JE HEBT VERDER NODIG: 8 knopen, blinde rits, contrasterende garen voor sierstiksel, 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN:  zoom – 3cm; overige naden - 1cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!  


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 2x

2. Voorpand – 1x 

3. Zijachterpand – 2x

4. Zijvoorpand – 2x

5. Epaulet - 2x


Contrasterende stof:

1. Zakdeel - 2x

2. Epaulet - 2xWerkbeschrijving: 


1. De figuurnaden op het achterpand stikken, afwerken, naar midden strijken. Langs de middenvoorpand naad een decoratief stiksel maken (0.5 cm van de naad doorstikken).


2. De middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf inzettekens tot de onderkant stikken, openstrijken. Blinde rits zetten.


3. De plooien op het voorpand volgens markering vouwen, afspelden (of rijgen). De zakdeel en het voorpand met de goede kant op elkaar leggen, de  zakingang stikken, rondingen netjes inknippen, de figuurnaad op de markering netjes inknippen. De zakdeel keren, langs zakingang randje van 0,3cm vouwen, omstrijken. Langs de zakingang op het voorpand een decoratief stiksel maken (0.5 cm van de naad doorstikken).


4. De figuurnaden op het voorpand vanaf de schoudernaad tot de markering stikken. De zakdeel en zijvoorpand vanaf de markering tot de zijnaad stikken. De naden afwerken, naar midden strijken. Langs de naad op het voorpand een decoratief stiksel maken (0.5 cm van de naad doorstikken).


5. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


6. De halsrand en de mouwzoom omboorden: maak de schuine omboordstrook van contrasterende of passende stof van de breedte 4 cm, en de lengte van de halsrand en de mouwzoom + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De halsrand en de mouwzoom omboorden, omstrijken. 


7. Details van de epaulet met de goede kant op elkaar leggen, zij- en schuine naden stikken. hoekjes netjes afknippen, keren, omstrijken. De open naad afwerken. Op de epaulet knoopsgat volgens markering maken. De epaulet van de binnenkant op de schoudernaad leggen (let op inzettekens), doorstikken. Op de schouder van de jurk volgens markering knoop zetten, epauletten dicht knopen.


8. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


9. De zoom van de jurk 1,0cm naar binnen vouwen, omstrijken, nog  2,0cm naar binnen vouwen, omstrijken, doorstikken.


9. Decoratieve knopen volgens tekening op het voorpand zetten.