4098 GEDRAPEERDE TRICOT TUNIEK


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld of zeer rekbare tricotstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: elastische draad. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 1,5cm; overige naden - 0,8cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 2x 

2. Middenvoorpand – 2x

3. Zijvoorpand - 2x

4. Paatje - 1x 

5. Kraag - 1xAdvies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.


WERKBESCHRIJVING:


1. De naad N3 van het zijvoorpand rimpelen (met de hand of gebruik een speciaal rimpelvoet van je naaimachine). De naad N1 en N2 an elkaar stikken, afwerken. 


2. De coupenaad op het zijvoorpand stikken, net overlokmachine afknippen, afwerken. De deelnaden van het voorpand stikken, afwerken, omstrijken.


3. De schoudernaad van het voorpand tussen markering rimpelen (met de hand of gebruik een speciaal rimpelvoet van je naaimachine). De schoudernaden stikken (rimpels netjes verdelen), afwerken, naar achter strijken. De zijnaden stikken afwerken, naar achter strijken.


4. De kraag met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, aan de halsrand volgens markering zetten, de naad afwerken, omstrijken. De middennaad van het voorpand stikken, afwerken, omstrijken.


5. De paatje met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, lange naad stikken, keren, omstrijken (de naad op het midden houden).


6. Tussen linker en rechter open naad op het voorpand een stiksel met elastiek draad maken. De paatje door de gaatjes rijgen en op de verkeerde kant van de tuniek de korte naden van de paatje stikken, afwerken.


7. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.