4121 BLOUSE MET KRAAG & POFMOUW


STOFADVIES: blouse stoffen van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 8 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 1,5cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x

2. Voorpand - 2x

3. Voorpandbeleg - 2x

4. Mouw - 2x 

5. Manchetten - 2x  

6. Achterpandbeleg - 1x

7. Mouwsplitbies - 2x

8. Kraag - 2x


VLIESELINE: 

1. Voorpandbeleg - 2x 

2. Kraag - 1x

3. Manchetten - 2x

4. Achterpandbeleg - 1x


WERKBESCHRIJVING:


1. Details met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden op het voor- en achterpand stikken, naar midden toe strijken. De coupenaden op het voorpand stikken, naar beneden strijken.


3. De middenachternaad stikken, afwerken, naar links omstrijken.


4. Het klassieke overhemdsplit bewerken: markering voor de sluitbies op de mouw aanbrengen. De mouw op de aangegeven lijn knippen; op de bovenste punt de hoeken schuin inknippen. De verticale deel van 1,7cm tot de aangegeven rand van de split twee keer 0,5cm inslagen, omstrijken en doorstikken. De deel van de sluitbies met de goede kant door de lengte dubbelvouwen en de schuine korte naden tot de markering stikken; de hoekje op de naad schuin netjes afknippen, bij de markering een knipsel netjes geven. De sluitbies keren, omstrijken. Rondom op de sluitbies (tot de markering) op afstaand 0,1cm een sierstiksel maken. De buitendeel van de sluitbies aan de open naad van de split stikken, de naad naar de sluitbies omstrijken. De onderste deel van de sluitbies ingeslagen aan de inzetnaad smal stikken. De bovenste kant van de sluitbies (de hoekje) op de goede kant aan de mouw volgens markering smal doorstikken, daarbij de onderslag mee vaststikken.


5. De mouw aan het voor- en achterpand stikken, de naden afwerken. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


6. Manchetten met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen en de korte randen stikken. Bij het stikken beginnen en eindigen precies bij de inzetlijn van de manchet. De hoekjes van de naad netjes schuin afknippen. Manchetten keren en platstrijken. Buitenkant van de manchet aan de mouw vastnaaien. Binnenkant van de manchet ingeslagen in de naad doorstikken. Op de manchetten en de sluitbies knoopsgaten volgens markering maken en knopen aanzetten.


7. De schoudernaden van het beleg volgens markering stikken, openstrijken. De buitenrand van het beleg afwerken. De buitendeel van de kraag aan het beleg stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, de naad openstrijken.


8. De onderste deel van de kraag aan de halsrand van de blouse volgens markering stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, de naad openstrijken.


9. Het beleg met aangezeten kraag met de goede kant aan de goede kant van de jurk met aangezeten kraag leggen. Rondom de onderkant, de revers en de kraag stikken. De hoekjes van de naad netjes schuin afknippen, het beleg en de kraag keren, omstrijken. De inzenden van de bovenste en onderste deel van de kraag met de hand aan elkaar vastzetten. Het achterpandbeleg met de hand aan de middenachternaad vastzetten.


10. De zoom afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken. 


11. Op de rechter voorpand van de blouse knoopsgaten maken en op de linker knopen aanzetten.