4398 DAMES FLEECE HOODIE


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde fleece stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: een rits (de lengte zie op het voorpand patroon).


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & de mouwzoom 2,0cm; onderkant van het voorpandbeleg & onderkant van de zakvoering - 0.0cm; de drie naden van de zakdeel - 0,5cm;overige naden - 1.0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. middenachterpand - 2x

2. zijachterpand - 2x 

3. middenvoorpand - 2x

4. zijvoorpand – 2x

5. Mouw - 2x 

6. zakvoering – 2x

7. Kraag - 1x

8. zakdeel - 2x

9. voorpandbeleg - 2x


ADVIES: bij tricot stof te bewerken gebruik een dubbelnaad of een coverglookmachine.


WERKBESCHRIJVING:


1. De zakdeel rondom drie kanten bewerken (twee korte en een lange). De zakdeel met de goede kant op de goede kant van het middenvoorpand leggen, doorstikken. Begin en eindig de stiksel bij de inzettekens van de zakingang. De naad bij de inzettekens netjes inknippen. De zakdeel naar de verkeerde kant van het voorpand keren en rondom drie zijkanten op de goede kant van het voorpand stikken. De geboogde naad van de zakvoering afwerken. Het middenvoorpand met de verkeerde kant op de goede kant van de zakvoering leggen, afspelden (of rijgen). De zakvoering op de goede kant van het voorpand stikken. De figuurnaden van het voorpand stikken, de naad afwerken, naar midden toe strijken.


2. De figuurnaden van het achterpand stikken, de naad afwerken, naar midden toe strijken. De middenachternaad stikken, afwerken, naar links toe strijken.


3. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouw in de open mouwgat zetten, de naad afwerken.


4. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


5. De schoudernaad en de buitenrand van het voorpandbeleg afwerken.De buitenrand van de kraag aan de halsrand van de hoodie stikken, de naad naar de kraag toe strijken. De buitenrand van de kraag aan het voorpandbeleg stikken (let op inzettekens), de naad naar de kraag toe strijken. De hoodie en het beleg met de goede kaant op elkaar leggen, de rits bevestigen (afspelden of rijgen) en doorstikken. Het beleg keren, langs de rits op afstaand van 0.5cm van de rand een decoratieve stiksel maken. De binnennaad van de kraag 1,0cm naar binnen vouwen, in de naad van de halsrand stikken.


6. De zoom & de mouwzoom afwerken, naar binnen vouwen, met dubbelnaad doorstikken. De schoudernaad van het beleg aan de schoudernaad van de hoodie vastzetten.