4400 JURK MET OPEN SCHOUDERS


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbare tricotstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: voering; blinde rits; decoratieve gesp.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom 1,5cm; overige naden - 1.0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Voorpand - 2x 

2. Achterpand - 2x

3. Ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

4. Onderachterpand - 1x aan de stofvouw

5. Voorpandbeleg - 1x

6. Achterpandbeleg - 2x

7. Ceintuur - 1xVoering:

1. Voorpandbeleg - 1x 

2. Achterpandbeleg - 2xWERKBESCHRIJVING:


1. Details met vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden op het achterpand stikken, naar midden toe strijken. Op het ondervoorpand de plooien volgens de markering vouwen, afspelden (of rijgen). Bewerk het onderachterpand met dezelfde manier. Het achterpand aan het onderachterpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. Verder als een detail bewerken.


3. De middenachternaad afzonderlijk afwerken, de naad vanaf inzetteken tot de onderkant stikken, openstrijken. Blinde rits inzetten. 


4. De figuurnaden op het voorpand stikken, de naden tot 1,0cm afknippen, afwerken, naar midden toe strijken. Het voorpand aan het ondervoorpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.


5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


6. De schouder- en zijnaden van het beleg stikken, openstrijken. De achtermiddenpad van het beleg en buitenrand afwerken. Het beleg en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, de halsrand stikken. De rondingen netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken. Het beleg aan de zijnaden en aan de ritsband vastzetten.


7. De zoom afwerken, naar binnen vouwen, doorstikken.


8. De ceintuur in de lengte met de goede kant naar binnen vouwen. De naden rondom stikken, een opening in de naad vrij laten. De hoekjes netjes afknippen, de ceintuur keren, omstrijken. De opening in de naad dichtmaken. Een decoratieve gesp zetten.