4559 JURK MET BINNENZAKJES


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof met toegevoegde elastaan van twee passende of contrasterende kleuren. 


JE HEBT VERDER NODIG: 6 knopen; blinde rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. Bovenachterpand - 2x 

2. Bovenzijvoorpand - 2x 

3. Onderzijvoorpand - 2x

4. Onderzijachterpand – 2x

5. Mouw - 2x 


Basisstof 2:

1. Bovenmiddenvoorpand – 1x

2. Onderachterpand - 2x

3. Ondervoorpand - 1x aan de stofvouw

4. Zakdeel - 2x
WERKBESCHRIJVING:


1. Het onderzijachterpand aan het onderachterpand stikken, de naad afwerken, naar het onderachterpand toe strijken (de naad van het het onderachterpand daarvoor netjes inknippen). Verder als een detail bewerken. Het boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven strijken. De middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf inzettekens voor de rits tot de markering van de split stikken, de naad open strijken (alsmede de split). Blinde rit zetten. 2. De coupenaden op het bovenvoorpand stikken, de naden met de overlokmashine afwerken (in een keer afsnijden), naar boven toe strijken. Het bovenmiddenvoorpand aan het bovenzijvoorpand stikken, de naden afwerken, naar midden strijken.


3. De zakdeel en ondervoorpand met de goede kant op elkaar leggen, langs de zakingang stikken. De rondingen van de naad netjes inknippen, de zadel keren, omstrijken. Het ondervoorpand (met de zakdeel) aan de goede kant van het onderzijvoorpand leggen, de binnennaad van de zakjes stikken, afwerken. De bovenste en de zijnaden van de zak afspelden of vastrijgen. Verder als een detail bewerken. De plooien op het ondervoorpand volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven strijken. 


4. De schouder- en zijnaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken.


5. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de halsrand lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De schuine bies en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de inzetnaad smal stikken. Omstrijken. 


6. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. De mouw in de mouwgat zetten, de naad afwerken, en omstrijken.


7. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. 


8. De knopen volgens markering op het voorpand zetten.