4580 JAS MET DUBBELSLUITING


STOFADVIES: zware stoffen van natuurlijke vezels of mengvezels van twee contrasterende of bijpassende kleuren 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 5 knopen; voeringstof; 4 metalen ritsen van 15cm. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: onderkant van de mouw – 3 cm; schuine randen van de zijvoorpand en inzet deel van het voorpand - 1,5 cm; overige naden - 1 cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof 1:


1. Middenachterhand - 1x

2. Zijachterpand – 2x

3. Voorpandinzetdeel - 2x

4. Zijvoorpand – 2x

5. Middenvoorpand – 2x

6. Pas - 2x

7. Staande kraag - 2x

8. Voorpand beleg - 2x

9. Bovenmouw – 2x

10. Ondermouw – 2x 


Basisstof 2:


1. Onderachterpand – 2x

2. Ondervoorpand - 4x

3. Binnenbies - 2x


Voeringstof:


1. Zijvoorpand – 2x 

2. Middenachterhand - 1x

3. Zijachterpand – 2x

4. Bovenmouw – 2x

5. Ondermouw – 2x


Vlieseline:


1. Middenvoorpand – 2x

6. Pas - 2x

7. Staande kraag - 1x

8. Voorpand beleg - 2x
WERKBESCHRIJVING:

Let op: De verticale naden en de zijnaden worden vanaf de taille tot de onderkant afgewerk.


1.Middenvoorpand, pas, staande kraag en voorpand beleg  met vlieseline verstevigen.  De zoom van de jas en de mouw met een strook vlieseline verstevigen.


2. De figuurnaden van het achterpand stikken. De naden openstrijken. Het onderachterhand aan het bovenachterhand stikken, de naad naar boven strijken. 

De buitendeel van de staande kraag aan halslijn van het achterpand zetten. De naden naar de kraag toe strijken.


3. De schuine randen van de zijvoorpand en inzet deel van het voorpand met een strook vlieseline verstevigen.  De naden van de buitenrand tot de inzettekens stikken, de naden openstrijken. Metalen rits onderaan leggen en door het perimeter vastzetten.


4. De pas aan het zijvoorpand stikken, de naden naar het zijvoorpand strijken. De figuurnaden van het voorpand stikken, naar midden strijken. Bovenvoorpand aan het ondervoorpand stikken, de naad naar boven strijken. 


5. De zijnaden stikken, openstrijken. De schoudernaden in een keer met de rand van de staande kraag stikken, openstrijken.


6. De elleboognaden van de mouwen tot de inzettekens stikken, de naden openstrijken.  Metalen rits onderaan leggen en door drie zijkanten vastzetten. De onderkant van de mouw naar binnen zomen, opstrijken. De voornaden van de mouwen stikken, openstrijken.


7. De mouwen volgens de markering inzetten. Tijdens inzetten de top van de mouw netjes verdelen. Naden strijken.


8. De binnenpas aan het voorpandbeleg stikken, de naden naar binnenpas strijken. De voering stikken, een gaat (ongeveer 15cm) langs de mouw naad vrij laten. De binnen deel van de staande kraag aan halslijn van de voering zetten. De voering aan het voorpandbeleg stikken. De onderachterpand en ondervoorpand aan de voering zetten.


9. De voorpandbeleg en voorpand met de goede kant op elkaar leggen en langs de middenvoornaden stikken, daarbij de kraag en onderkant van de jas ook stikken. De hoekjes en omrondingen van de naden inknippen. De voorpand omkeren, omstrijken.


10. Onderkant van de mouw aan de mouwvoering stikken. De naad met de ritsband stikken. De vrije gaat langs de mouw naad dichtnaaien. Stik de halsrand langs inzetnaad van de staande kraag. De voering aan het jas vastzetten door de inzetlijn van onderpanden.


11. Op het rechter voorpand volgens markering de knoopsgaten afwerken. Op het linker voorpand volgens markering de knopen aanzetten.