4582 JURK MET ZAKJES

 

STOFADVIES: jurkstof van natuurlijke vezels of mengvezels.


 JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline, blinder its, 2 knopen.


 ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: mouwzoom – 1,5cm; andere – 1cm 


 LET OP! ALS EERSTE, PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet je niet symmetrische patronen).

 BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 KNIPPEN: 

STOF: 

1. bovenachterpand – 2x 

2. achterpandinzet - 2x

3. onderachterpand - 2x

4. ondervoorpand - 2x

5. zijvoorpand – 2x

6. voorpandinzet - 1x

7. zij bovenvoorpand - 2x

8. middenbovenvoorpand - 2x

9. mouw – 2x

10. zakdeel - 2x

11. patje - 2x

12. achterpandhalsbeleg  – 2x

13. voorpandhalsbeleg - 2x

13. ondrachterpand beleg - 1x

14. ondervoorpandbeleg - 2x


VLIESELIENE:

1. achterpandhalsbeleg  – 2x

2. voorpandhalsbeleg - 2x

3. ondrachterpand beleg - 1x

4. ondervoorpandbeleg - 2x


WERKBESCHRIJVING:


1. Achterpandhalsbeleg, voorpandhalsbeleg, ondrachterpand beleg, ondervoorpandbeleg met vlieseline verstevigen. 


2. De figuurnaden op de achterpand stikken,  naar midden strijken. 


3. Leg het bovenachterpand  op het achterpandinzet met goede kant op elkaar en vast stikken. De naden afwerken en naar inzet toe omstrijken. Leg het onderachterpand  op het achterpandinzet met goede kant op elkaar en vast stikken. De naden afwerken en naar inzet toe omstrijken.


4.De middelnaden van achterpand apart afwerken. Aan elkaar vanaf inzetteken naar beneden toe stikken en uitelkaar strijken. Blinde rits inzetten. 


5.  De middennaad van het ondervoorpand stikken, openstrijken, afwerken.


6. Bij het voorpand van de jurk de zakdeel op het voorpand van de jurk met de goede kant op elkaar  leggen en langs de zakingang stikken. De onderzak naar de verkeerde kant keren, platstrijken. Het voorpand van de jurk op het zijvoorpand van de jurk leggen volgens de markering. De zakdeel en het zijvoorpand aan elkaar vaststikken, de naden afwerken. De zakdeel langs de boven- en de zijkant van het voorpand van de jurk vastspelden. 


7.  De figuurnaden op het voorpand stikken, overlokken en naar midden strijken. De middennaad van het bovenvoorpand vanaf inzetteken naar beneden toe stikken, openstrijken, afwerken. Leg het ondervoorpand  op het voorpandinzet met goede kant op elkaar en vast stikken. De naden afwerken en naar inzet toe omstrijken.

 

8. De patje met de goede kant door de lengte met de goede kant naar binnen vouwen en langs drie kanten stikken. De hoekjes afknippen , de patje keren en platstrijken. De patje op de voorpandinzet op de goede kant leggen en op zijnaad vastzetten.


9.  Schouder- en zijnaden stikken, afwerken en naar achterpand toe strijken.


10. De middennaad van het voorpandhalsbeleg vanaf inzetteken naar beneden toe stikken, openstrijken . Stik het halsbeleg op de schoudernaden aan elkaar, buiten rand afwerken. Stik het rond de hals met de goede kanten op elkaar. Knip de naad kort en geef knippen tot net voor het stiksel in de ronding van de hals. Keer het beleg naar binnen en strijk het.Zet het beleg op die manier vast door het door te stikken in de schoudernaden en op de ritsband.


11. De mouwnaad stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. Zet de mouwen in de armuitsnijdingen werk ze af en strijk ze. De mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken en stikken. 


12. De middennaad van het ondervoorpandbeleg vanaf inzetteken naar beneden toe stikken, openstrijken . Stik het ondervoorpandbeleg en onderachterpandbeleg  aan elkaar, buiten rand afwerken. Stik het rond de onderkant van de jurk met de goede kanten op elkaar. Knip de naad kort en geef knippen tot net voor het stiksel in de ronding van de voorpand. Keer het beleg naar binnen en strijk het. Stik het met de hand blind.


13. De knopen op de patjes samen met voorpandinzet aanzetten.