4597 JURK MET ASSYMETRISCHE KRAAG

 

STOFADVIES: jurkstoffen van natuurlijke vezels of mengvezels met toegevoegde elastan van contrasterende of verwante kleuren.

 

JE HEBT VERDER NODIG: een blinde rits.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT,

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: naadbreedte onderkant jurk – 2.0 cm; overige naden - 1 cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

 

 

KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. Bovenachterpand - 4x

2. Bovenovorpand links- 2x

3. Bovenvoorpand rechts– 2x

4. Zijvoorpand boven - 4x

5. Zijachterpand boven - 4x

 

Basisstof 2:

1. Achterpandinzet midden – 2x

2. Achterpandinzet zij - 2x

3. Voorpandinzet midden - 1x

4. Voorpandinzet zij - 2x

5. Onderachterpand midden - 2x

6. Onderachterpand zij - 2x

7. Ondervoorpand midden - 1x

8. Ondervoorpand zij - 2x

 


 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. De figuurnaden van het bovenvoor- en achterpand stikken, naar midden strijken. De zijnaden van bovenvoor- en achterpand stikken, openstrijken.

 

2. De figuurnaden van de binnenste delen van het bovenvoor- en achterpand stikken, naar midden strijken. De zijnaden van bovenvoor- en achterpand stikken, openstrijken.

 

3. Het rechte bovenvoorpand aan de binnenste deel van het bovenvoorpand met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de kraag stikken. De hoekjes netjes schuin knippen, de kraag keren, plaat strijken. De ktaag volgens tekens op het patroon vouwen en aan de scouder vastzetten. Het linker bovenvoorpand en bovenachterpand aan de binnenste deel van het bovenvoorpand en bovenachterpand met de goede kant aan elkaar leggen, rondom de halslijn stikken. De afgeronde naden inknippen, details keren, plaat strijken. De schoudernaden stikken, naar achter strijken.

 

4. De armsgaten in twee etappes stikken: eerst het voorpand, daarna het achterpand, de afgeronde naden inknippen, de voering naar de verkeerde kant keren. De voering aan de aanzetnaad van het boven-en onderpand vastzetten.  Het voorpand rechts aan het voorpand links volgens inzettekens plaatsen, vastzetten en verder als een detail bewerken.

 

5. De inzetdelen aan ondervoor- en achterpans stikken. De naden afwerken en naar inzet toe strijken. Langs de inzet naad een decoratief stiksel maken (0.5 cm van de naad doorstikken). Figuurnaden stikken, naar midden strijken, afwerken. Zijnaden stikken, naar achter strijken, afwerken. De middenachternaaden afzondelij afwerken, openstrijken.  De middenachternaad stikken vanaf de inzettekens voor de rits tot de onderste rand.

 

6. De bovenste deel en de onderste deel van de jurk aan elkaar stikken. De naden afwerken en naar inzet toe strijken. Langs de inzet naad een decoratief stiksel maken (0.5 cm van de naad doorstikken).

 

7. Een blinde rits inzetten.

 

8. De zoomrand afwerken, naar binnen vouwen, platstrijken en met de hand een blinde zoom maken.