4618 JURK MET PLOOI OP HET ACHTERPAND

 

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde zachte jurkstof.JE HEBT VERDER NODIG: vliselieneALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT,

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.NADEN EN ZOMEN:  zoom & mouwzoom – 2,0cm; overige naden - 1cm.LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT.

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!  KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x in vouw

2. Voorpand – 1x in vouw

3. Mouw – 2x

4. Strik – 1x

5. Voorpas – 1x

6. Achterpandbeleg – 2x

7. Voorpandbeleg – 1x

Vliseliene: 

1. Achterpandbeleg – 2x

2. Voorpandbeleg – 1x

Werkbeschrijving:

 

    1.  Het voor- en achterpandbeleg met vlieseline verstevigen.

    2.  Het achterpand men de goede kant naar binnen in de lengte vouwen, de plooi vanaf de halsrand 6-7cm doorstikken. De plooi openstrijken, afspelden.

    3. De borstnaden op het voorpand stikken, naar boven strijken.

    4. Her voorpas aan het voorpand stikken, afwerken, naar boven strijken.

    5. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.

    6. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken, de buitenrand afwerken. Het beleg en de jurk met de goede kant aan elkaar leggen, de halsrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, keren, omstrijken. De plooi op het achterpand van binnenkant aan het beleg vastzetten.

     7. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. De mouw in de mouwgat zetten (let op inzettekens!), afwerken, naar de mouw strijken.

     8. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.

     9. De band voor de strik in de lengte dubbelvouwen, langs de korte en de lange kanten vaststikken, een opening van 10-15 cm laten om te kunnen keren. De band naar de goede kant keren, platstrijken, de opening vastnaaien. Een strik maken en zoals afgebeeld op de jurk vastnaaien.