4640 JURK MET KANT

 

STOFADVIES: jurkstoffen van natuurlijke vezels of mengvezels, kantstof

 

JE HEBT VERDER NODIG: een blinde rits, vlieseline.

 

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT,

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

 

NADEN EN ZOMEN: naadbreedte onderkant jurk – 2.0 cm; naadbreedte langs de splitrand – 6 cm; overige naden - 1 cm.

 

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).

 

BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!

 

Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht

 

KNIPPEN:

Basisstof :

1. Bovenachterpand - 2x

2. Onderachterpand – 2x

3. Middenbovenvoorpand rechts – 1x

4. Middenbovenvoorpand links – 1x

5. Bovenzijvoorpand links – 1x

6. Bovenzijvoorpand rechts – 1x

7. Ondervoorpand links – 1x

8. Ondervoorpand Rechts – 1x

9. Mouw – 2x

10.                                                                                                                              Voorpandbeled links – 1x

11.                                                                                                                              Voorpandbeleg rechts – 2x

12.                                                                                                                              Achterpandbeleg – 2x

 

Kantstof :

1. Voorpand links – 1x

2. Manchetten – 2x

 

VLIESELINE:

1. Voorpandbeled links – 1x

2. Voorpandbeleg rechts – 2x

3. Achterpandbeleg – 2x


 

WERKBESCHRIJVING:

 

1. Voorpandbeled links en rechts, achterpandbeleg met vliseline verstevigen.

 

 

2. Figuurnaden op het boven- en onderachterpand stikken, naar midden strijken.

 

3. Bovenachterpand aan het onderachterpand stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.

 

4. Bij het linkerdeel van het onderachterpand 5 cm langs de verticale splitrand afknippen. Het splitbeleg verstevigen op de verkeerde kant van beide onderachterpanden. Op de goede kant de lijn van de middenachternaad (de vouwlijn van de split) aangeven. Het linkerdeel langs de vouwlijn van de split omstrijken, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6 cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar leggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad van de onderachterpand stikken vanaf de bovenrand tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstrijken. De split op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de onderslag mee vaststikken. Blinde rits inzetten.

 

5. De kant op het linker bovenvoorpand volgens markering leggen, afspelden (of rijgen). De figuurnaden op het linker- en rechter bovenvoorpand stikken, afwerken, naar midden strijken.

 

6. De buitenrand van het linker voorpandbeleg afwerken. Het beleg en linker bovenvoorpand met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken,rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken.

 

7. Het rechte voorpandbeleg en rechter bovenvoorpand met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken, rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken. Het rechte bovenvoorpand op het linker bovenvoorpand volgens markering leggen. Het linker bovenvoorpand aan het rechte voorpandbeleg stikken, de naad plaat strijken, afwerken.

 

8. De splitnaad op het rechte ondervoorpand met vliseline verstevigen. De split volgens markering naar binnen omstrijken. De hoekje van de splitnaad op het linker ondrvoorpand met vliseline verstevigen, etjes inknippen (tot 0,1cm tot de punt). De splitnaad afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.

 

9. Het linker- en rechter ondervoorpand aan elkaar stikken (tot de nulpunt bij de splithoek), de naad afwerken, naar boven omstrijken. De splitnaad van binnenkant aan elkaar vastzetten.

 

10.                                                                                                                              Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken.

 

11.                                                                                                                              De buitenrand van het achterpandbeleg afwerken. Het beleg en achterpand met de goede kant op elkaar leggen, langs de halsrand stikken, de rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken.

 

12.                                                                                                                              De schoudernaden stikken (de schoudernaad van het voorpand tussen de schoudernaad van het achterpand en achterpandbeleg leggen). De naden afwerken, omstrijken. Het beleg keren, omstrijken. De naden van het achterpandbeleg aan de ritsband fastzetten.

 

13.                                                                                                                              De zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.

 

14.                                                                                                                              De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. De mouw volgens inzettekens zetten, de naad afwerken, omstrijken.

 

15.                                                                                                                              De korte zijnaden van de manchetten stikken, keren. De manchetten en de mouw met de goede kant op elkaar leggen, stikken, de naad afwerken, keren, omstrijken.

 

16.                                                                                                                              De zoomrand afwerken, naar binnen vouwen, platstrijken en met de hand een blinde zoom maken.