4670 DAMES BOMBERJACK


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde zware jassen stof;  natuurlijke of gemengde zeer of gemiddeld rekbare tricotstof.


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; voeringstof; deelbare rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: allenaden - 1.0 cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. achterpand - 1x in stofvouw 

2. Voorpand - 2x 

3. achtermouw - 2x

4. voormouw – 2x

5. achterpandbeleg - 1x 

6. voorpandbeleg – 2x

7. sluitbies - 2x

8. grote onderzak - 2x

9. paspel - 2x

10. patje - 2x


Tricot:

1. kraag - 1x

2. manchetten - 2x

3. boord achter - 1x

4. boord voor - 2x


Voering:

1. achterpand - 1x in stofvouw 

2. Voorpand - 2x 

3. achtermouw - 2x

4. voormouw – 2x

5. kleine onderzak - 2xVlieseline:

1. voorpandbeleg - 2x 

2. achterpandbeleg - 1x 

3. sluitbies - 1x 

4. paspel – 2x


BELANGRIJK: voor de voering gebruik patronen van de basisstof, uitsluitend de breedte van het voor- en achterpandbeleg.


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De coupenaden op het voorpand stikken, naar boven toe strijken. 


3. De plaats van de zakingang aangeven. De paspel in de lengte met de verkeerde kant naar binnen vouwen en platstrijken. Aan de binnenkant van de paspel de kleine onderzak vaststikken. De paspel aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. De grote onderzak aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. Het stiksel eindigt bij de korte markeerlijnen van de zak. De zakingang doorknippen. 1-1.5 cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken. Door deze opening de paspel en de grote onderzak naar de verkeerde kant vouwen. Aan de verkeerde kant de uiteinden van de zak langs de buitenkant van de driehoekjes met een dubbel stiksel afhechten (heen en terug stikken). De randen van de onderzakken stikken. 


4. De achtermouw aan het achterpand stikken, de naden openstrijken. De voormouw aan het voorpand stikken, de naden openstrijken. De bovennaad van de mouw stikken, openstrijken.


5. De kraag in de lengte met de goede kant naar buiten vouwen, omstrijken. De kraag aan de halsrand zetten.


6. De sluitbies met de goede kant op elkaar keggen, rondom de buitenrand stikken. Rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken. Op de binnenkant van de sluitbies de rechte deel van een deelbare rits bevestigen.


7. De paatje aan de voorste boord stikken, de naad naar de paatje toe omstrijken. Op de paatje op afstand 0,2cm van de naad een stiksel maken. De voorste boord op het voorpand stikken. De achterste boord aan het achterpand stikken.


8. Het linker en rechter voorpand met de goede kant op elkaar leggen en de middennaad controleren. Aan de linker voorpand de linker deel van een deelbare rits bevestigen.


9. Het voorpandbeleg aan de binnennaad van de paatje stikken. Het voorpandbeleg en het voorpand met de goede kant op elkaar leggen, rondom de middennaad en de halsrand stikken (bewerk het op de kant van het voorpand). De hoekjes netjes afknippen, de rondingen netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken. 


10. De zijnaad in een keer met de mouwnaad stikken, openstrijken.


11. De korte naden van de manchetten stikken, openstrijken. De manchetten in de lengte met de goede kant naar buiten vouwen, aan de onderkant van de mouw stikken.  


12. De naden van de voering stikken, een opening in de rechter voorste mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten. De voering op de onderkant van de mouw, de boord en op het beleg vaststikken. De hoekjes en de rondingen netjes inknippen.   De jas door de opening in de mouw keren. De opening in de mouwvoering dichtmaken. Op de naad van de boord op afstand 0,2cm van de naad een stiksel maken.