4695 REGENJAS/FIETSJAS


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jassenstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 4 knopen; voeringstof; deelbare rits; elastiek; veter.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: alle naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenachterpand - 2x

2. Onderachterpand - 2x 

3. Bovenvoorpand - 2x

4. Ondervoorpand – 2x

5. Achterpandbeleg - 1x 

6. Voorpandbeleg – 2x

7. Sluitbies - 1x

8. Zaak - 2x

9. Kraag - 1x

10. Klep - 4x

11. Manchetten - 2x

12. Onderachterpandbeleg -1x

13. ondervoorpandbeleg - 2x

14. Paatje - 2x


Voeringstof:

1. Achterpand - 2x

2. Voorpand - 2x

3. Zaak -2xVlieseline:

1. Voorpandbeleg - 2x 

2. Kraag - 1x 

3. Klep - 4x 

4. Manchetten – 2x

5. Achterpandbeleg - 1xWERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Delen van de kleppen met de goede kant op elkaar leggen en de buitenrand vaststikken. De naden bij de hoekjes netjes schuin afknippen, de kleppen naar de goede kant keren, omstrijken. De zaak en de zaakvoering met de goede kant op elkaar leggen, daartussen volgens inzettekens de klep bevestigen. Buitenrand en zaakingang stikken. Hoekjes van de naad netjes schuin inknippen, keren, omstrijken. De klep naar de zaak toe omstrijken, langs de naad 0.2cm van de rand een decoratief stiksel maken. De zaak en de zaakvoering aan elkaar afspelden of vastrijgen. Buitennaden afwerken, naar binnen omstrijken. De zaak op het voorpand volgens markering stikken.


3. Boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad openstrijken. Middenachternaad stikken, openstrijken.


4. Boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad openstrijken.


5. Schouder- en zijnaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. 


6. De plaats voor de vetergaten op de kraag aanbrengen, met vlieseline verstevigen. Vetergaten maken. De buitendeel van de kraag aan de halsrand stikken, rondingen netjes inknippen, de naad openstrijken.


7. Elastiek rekkend volgens markering op de taille van binnen stikken.


8. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken, verder als een detail bewerken. De binnendeel van de kraag aan de halsrand van het beleg stikken, rondingen netjes inknippen, de naad openstrijken.


9. Het beleg en de jas met de goede kant op elkaar leggen, middenvoorpand  in een keer met de kraag stikken, alsmede deelbare rits bevestigen. Stiksel begin en eindigt bij de aangegeven ondernaad. Op de bovenrand van de kraag stikken om de tunnel voor de veter te creëren. De veter  door de tunnel van de kraag rijgen. 


10. De korte naad van de manchet stikken, openstrijken. Manchetten door de lengte met de verkeerde kant naar binnen vouwen. De buitendeel van de manchetten aan de mouw stikken. 


11. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de rechter mouwnaad vrij laten. De ondervoor- en onderachterpandbeleg aan de voering stikken, de naden naar de voering toe strijken. 


12. De sluitbies met de goede kant naar binnen door de lengte vouwen, de korte naden stikken, hoekjes netjes schuin afknippen. De sluitbies keren, omstrijken, langs de naad 0.2cm van de rand een decoratief stiksel maken. De buitenrand afwerken. Op de rechter voorpand de plaatst voor de sluitbies aanbrengen. De sluitbies (met de afgewerkte naad naar ge rits toe) volgens markering stikken, naar de rits toe keren, omstrijken. Langs de naad 0.2cm van de rand een decoratief stiksel maken. 


13. De aanzetnaden van de kraag van binnen aan elkaar vastzetten. De voering aan het beleg, onderpandbeleg en aan de binnenkant van de manchetten stikken, de naden naar de voering toe strijken.  De aanzetnaden van de manchetten van binnen aan elkaar vastzetten. De jas door de opening in de mouw keren. De opening in de mouwvoering dichtmaken. Langs de naad 0.2cm van de onderkant van de jas een decoratief stiksel maken.  


14. Paatje met de goede kant naar binnen door de lengte vouwen, langs een lange en schuine naden stikken, de hoekjes netjes schuin afknippen. De paatje keren, omstrijken. De knoopsgat volgens markering maken. De paatje van binnenkant volgens markering op de mouw zetten. De knopen volgens markering aan de mouw en de kleppen zetten.