4704 REGENJAS/FIETSJAS MET CAPUCHON


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jassenstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: deelbare rits; elastiek; veter.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; zakingang en de bovenste (korte) naden van de omboordstrook van de zaak - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x

2. Voorpand - 2x 

3. Mouw - 2x

4. Achterpandbeleg - 1x 

5. Voorpandbeleg – 2x

6. Sluitbies - 1x

7. Capuchon - 2x

8. Middenpand van de capuchon - 1x

9. Capuchonbeleg - 1x

10. Klep - 4x

11. Zaak - 2x

12. Omboordstrook van de zaak -2x

13. Paspel - 2x


Vlieseline:

1. Sluitbies - 1x

2. Voorpandbeleg - 2x

3. Achterpandbeleg -1x

4. Klep - 2x

5. Paspel - 2xWERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De coupenaden op het voorpand stikken, naar boven toe strijken.


3. Paspel met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, de korte naden van de paspel stikken. De hoekles van de naad netjes schuin afknippen. De paspel keren, omstrijken. Op het voorpand de markerin voor de paspel aangeven. De paspel volgens markering aan her voorpand stikken (ongewerkte kant naar boven toe leggen), paspel keren en op zijkanten smal stikken.


4. De onderste naad van de omboordstrook van de zaak 1,0cm naar binnen omstrijken. De omboordstrook aan de zij- en onderste naad van de zaak stikken. Zaakingang twee keer naar binnen omstrijken, doorstikken. De zakjes aan het voorpand volgens markerig zetten. Details van de klepen met de goede kant op elkaar leggen. buitenrand stikken. De rondingen van de naad netjes inknippen, klepen keren, omstrijken. Op afstaand van 0,5cm van de rand een decoratieve stiksel maken. De bovennad afwerken. De kleppen volgens markering aan het voorpand stikken (naad naar beneden), klep naar beneden toe keren, smal stikken.


5. Middenachternaad afzonderlijk afwerken, vanaf de halsrand tot de markering stikken, openstrijken. De naden van de split op afstaand van 0,1cm van de vouwrand stikken.


6. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


7. De mouw in open mouwgat zetten, de naden afwerken, strijken. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De elastiek op aangegeven taillelijn van binnenste kant van de jas uitgerekt stikken.


8. De zijdelen van de capuchon aan het middenpand van de capuchon stikken, de naden afwerken, naar midden toe strijken. De elastiek op aangegeven lijn op het middenpand (bij de voorste naad) van binnenste kant van de capuchon uitgerekt stikken.


9. De capuchon aan de halsrand zetten, de naden naar de capuchon toe strijken.


10. De rechte deel van een deelbare rits en de rechte voorpand van de jas (met de capuchon) met de goede kant op elkaar leggen, doorstikken. Keren, smalstikken. De linker deel van de rits met dezelfde manier stikken.


11. De buitenrand van het capuchonbeleg afwerken. De buitenrand van het voor- en achterpandbeleg afwerken. Het capuchonbeleg aan het voorpandbeleg stikken, de naden naar het voorpandbeleg strijken. Verder als een detail bewerken.


12. Het beleg en de jas met de goede kant op elkaar leggen, rondom de capuchon en middennaad van het voorpand stikken. Rondingen van de naad netjes inknippen, hoekjes netjes schuin afknippen. het beleg keren, omstrijken. 


13. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken. Het halsrand van het beleg aan de halsrand van de jas (de aanzetnaad van de capuchon) smal stikken (de naad 1,0cm naar binnen ingeslagen), omstrijken. Het capuchonbeleg aan de capuchon stikken.


14. De sluitbies met de goede kant naar binnen door de lengte vouwen, de korte naden stikken, hoekjes netjes schuin afknippen. De sluitbies keren, omstrijken, langs de naad 0.5cm van de rand een decoratief stiksel maken. De buitenrand afwerken. Op de rechter voorpand de plaatst voor de sluitbies aanbrengen. De sluitbies (met de afgewerkte naad naar ge rits toe) volgens markering stikken, naar de rits toe keren, omstrijken. Langs de naad 0.5cm van de rand een decoratief stiksel maken. 


15. De zoom en de mouwzoom twee keer (eerst 1,0cm en daarna nog 2,0cm) naar binnen omstrijken, doorstikken. In de mouwzoom een opening om elastiek te kunnen rijgen open laten. In de mouwzoom elastiek rijgen, de opening met de hand dichtmaken. In de zoom van de jas koord rijgen; in de begin van de tunnel op het voorpand de koord vastzetten).


16. Op de sluitbies en op het linker voorpand op dezelfde afstand drie stukjes klittenband zetten.