4708 HOODY met capuchon


STOFADVIES: weinig rekbaar tricotstof van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: schuine bies (de lengte op het voorpand aangegeven), deelbare rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: buitenrand van capuchon - 0,0cm; mouwzoom & de zoom van de hoody - 0,0cm; overige naden - 0,1cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand links - 1x

3. Voorpand rechts - 1x

4. Achtermouw - 2x

5. Voormouw - 2x

6. Sluitbies - 1x

7. Capuchon rechts - 1x

8. Capuchon links - 1x

9. Capuchon midden - 1x

10. Zakdeel - 4x
LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag.  


WERKBESCHRIJVING:


1. De coupenaden op het voorpand stikken, naar boven strijken.


2. Op het voorpand de markering van de zakingang aangeven. Knip twee paspellen van de schuine bies van de lengte van de zakingang +3,0cm. Breng twee hulplijnen parallel van de zakingang lijn op de afstaand van 0,5cm. Maak de schuine bies open en stik het aan de aangegeven hulplijnen (begin en eindig je stiksel bij de perpendiculaire korte markeerlijnen). ADVIES: controleer of je stiksel parellel is van de binnenkant. De zakingang doorknippen. 1-1.5 cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken.   De zakdelen aan de naad van de paspel stikken. Aan de verkeerde kant de uiteinden van de zak langs de buitenkant van de driehoekjes met een dubbel stiksel afhechten (heen en terug stikken). De zakdelen aan elkaar stikken, de naden afwerken.


3. De achtermouw aan het achterpand stikken, de naden afwerken, naar het achterpand strijken. Van de goede kant maak een sierstiksel op afstand van 0,7cm van de naad. De voormouw aan het voorpand stikken, de naden afwerken, naar het voorpand strijken. Van de goede kant maak een sierstiksel op afstand van 0,7cm van de naad.


4. De bovennaad van de mouw stikken, afwerken, naar achter strijken. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken.


5. De zijdelen van de capuchon aan de middelste deel stikken, de naden afwerken, naar midden toe strijken. Van de goede kant maak een sierstiksel op afstand van 0,7cm van de naad.


6. De capuchon aan de halsrand stikken, de naad afwerken, naar de capuchon toe strijken. Van de goede kant maak een sierstiksel op afstand van 0,7cm van de naad.


7. De sluitbies met de verkeerde kant naar binnen dubbelvouwen, omstrijken. De sluitbies aan het linker voorpand stikken alsmede tussen de inzettekens de linker deel van de rits bevestigen. e naad afwerken, naar het voorpand toe strijken. Van de goede kant van het voorpand maak een sierstiksel op afstand van 0,7cm van de naad.


8. Werk rondom de capuchon, de voor- en achterpand met de schuine bies af.


9. De rechte deel van een deelbare rits onder de rechte voorpand leggen, in de aanzetnaad van de schuine bies smal stikken.


10. Werk de onderkant van de mouw met de schuine bies af.