4727 HOODY MET RONDE ZAKKEN


STOFADVIES: weinig rekbaar tricotstof van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: tricot omboordstrook voor de zakken van een passende of contrasterende kleur; vlieseline voor tricot; een deelbare rits; 2 ritsen voor de mouw; 4 knopen .


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpas - 1x

2. Middenachterpand – 2x

3. Zijachterpand - 2x

4. Onderachterpand - 2x

5. Ondervoorpand - 4x

6. Zijvoorpand - 2x

7. Middenvoorpand - 2x

8. Centraalvoorpand - 2x

9. Voorpas - 2x

10. Zakdeel - 2x

11. Sluitbies - 2x

12. Bovenmouw - 2x

13. Ondermouw - 2x

14. Capuchon - 2x

15. Capuchon midden - 1x

16. Voorpandbeleg - 2x

17. Paatje - 2x

18. Capuchonbeleg - 1x


Vlieseline:

1. Onderachterpand - 1x

2. Ondervoorpand - 2x

3. Sluitbies - 2x

4. Voorpandbeleg - 2xLET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag.  


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De middenachternaam stikken, afwerken, naar links omstrijken. Op de goede kant maak een sierstiksel op afstand van 0,5cm van de naad. De zij- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, omstrijken; verder als een detail bewerken en aan het middenachterpand stikken. De naden afwerken, naar zij toe omstrijken.


3. Tricot omboordstrook voor de zakken op maat van de zakingang knippen en de juiste vorm geven.


4. Het centraalvoorpand en zakdeel met de goede kant aan elkaar leggen (alsmede een tricot omboordstrook voor de zakken daartussen bevestigen) en in een keer stikken. De zakdeel keren, de zakingang omstrijken. Verder als een detail bewerken. Detail met de verkeerde kant op de goede kant van het middenvoorpand leggen en open naden afspelden of vastrijgen. De naden van de zakdelen stikken, afwerken.


5. Het voorpas aan het voorpand stikken, de naden afwerken, naar boven toe strijken. Op de goede kant maak een sierstiksel op afstand van 0,5cm van de naad. Het onder- en zijvoorpand aan elkaar stikken, de naad openstrijken en afwerken; verder als een detail bewerken en aan het middenvoorpand stikken. De naden afwerken, naar zij toe omstrijken.


6. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken. De zijnaden vanaf de mouwgat tot de markering stikken; de naad bij de markering netjes inknippen. De naad openstrijken, afwerken.


7. De sluitbies met de verkeerde kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, onderste naad stikken, de hoekje netjes schuin afknippen. Sluitbies keren, omstrijken. De buitenrand van het voorpandbeleg afwerken. De buitenrand van de rechter sluitbies aan het rechter voorpand stikken. De binnendeel van de sluitbies aan het rechter voorpandbeleg stikken alsmede tussen de inzettekens de rechter deel van een deelbare rits bevestigen. De buitenrand van de linker sluitbies aan het linker voorpand stikken alsmede tussen de inzettekens de linker deel van een deelbare rits bevestigen. De binnendeel van de sluitbies aan het linker voorpandbeleg stikken.


8. De delen van de capuchon aan de middendeel van de capuchon stikken, de naden afwerken, naar midden toe strijken; verder als een detail bewerken. De buitenrand van de capuchon beleg afwerken. De capuchon beleg en de capuchon met de goede kant aan elkaar leggen, opstikken. De rondingen van de naad netjes inknippen, het beleg keren, omstrijken; aan de capuchon stikken. 


9. De capuchon aan de halsrand stikken, de naad afwerken, omstrijken. Het voorpandbeleg aan de inzetnaad smal stikken. 


10. De mouwnaad van de bovenmouw stikken, de naad afwerken, naar achter toe strijken. De rits aan de ondermouw stikken. De ondermouw aan de bovenmouw volgens inzettekens stikken, de naad afwerken, naar boven toe strijken. 


11. De mouw in de mouwgat volgens markering zetten. De naad afwerken, omstrijken.


12. De buitenrand van het ondervoor- en onderachterpand afwerken. Het voor- en achterpand met het ondervoor- en onderachterpand met de goede kant aan elkaar leggen, ondernaad stikken. De rondingen netjes inknippen, keren, omstrijken. Het ondervoor- en onderachterpand op de goede kant van d hoody aan de inzet naad smal stikken.


13. De zoom van de mouw afwerken, maar binnen omstrijken, doorstikken.


14. De paatje met de goede kant nar binnen door de lengte dubbelvouwen. De naden rondom stikken, een kleine opening in de naad open laten. De hoekjes netjes schuin afknippen. De paatje door de opening keren, de opening met de hand dicht stikken. De paatjes op de zijnaad volgens markering zetten, de knopen volgens markering op de paatjes zetten.