4751 TRICOT DAMES SWEATER


STOFADVIES: weinig rekbaar tricot van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: een  rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom en mouwzoom - 2,0cm; zaakingang - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand links - 1x 

3. Voorpand rechts - 1x

4. Voormouw - 2x

5. Achtermouw - 2x

6. Staander - 2x

7. Zakdeel - 2x


LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op  0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden. 


WERKBESCHRIJVING:


1. De zij- en binnennaad van de zaakdeel afwerken. De naadtoeslag van de zijnaad op het linker en rechter voorpand bij de markering netjes inknippen. De zaakingang twee keer 1,0cm naar binnen vouwen en doorstikken. Op het voorpand de markering voor de zakjes aanbrengen. Het voorpand met de verkeerde kant op de goede kant van de zaakdeel leggen (afspelden of vastrijgen) en opstikken.


2. de zoom van het linker en rechter voorpand afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. Het rechter voorpand met de goede kant op de verkeerde kant van het linker voorpand volgens markering leggen en langs de halsrand stikken. De rondingen van de naad netjes inknippen, het rechter voorpand keren, omstrijken. De open naden van de details aan elkaar afspelden of vastrijgen. verder als een detail bewerken.


3. De achtermouw aan het achterpand stikken. De naad afwerken, naar de mouw toe strijken.


4. Schoudernaden stikken. De naden afwerken, naar de rug toe strijken.


5. De buitendeel van de staander aan de halsrand stikken, de naad naar de staander toe strijken.


6. De voormouw aan de rechte kant van het voorpand stikken. De naad afwerken, naar de mouw toe strijken. De naden van de linker voormouw en het voorpand apart afwerken, vanaf zijrand tot inzetteken stikken, openstrijken. De rits inzetten.


7. De zijnaden en mouwnaden in een keer stikken. De naden afwerken, naar de rug toe strijken. 


8. De buitenrand van de binnenste deel van de staander afwerken. De de binnenste deel van de staander met de goede kant aan de buitendeel van de staander leggen en de zij- en bovennaad stikken. De hoekjes van de naad netjes schuin afknippen, de rondingen van de naad netjes inknippen. De staander keren, omstrijken. Afgewerkte naad van de binnenste staander aan de aanzetnaad smal stikken.


9. De zoom van het achterpand en de mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.