4799 GESTIKTE JASJE MET KORTE MOUW 


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jassenstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: voering & vullingstof; een deelbare rits.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: mouwzoom - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 2x

3. Mouw - 2x

4. Staander - 2x

5. Achterpandbeleg - 1x

6. Voorpandbeleg - 2x

7. Paspel - 2x

8. Boord - 1x


Vullingstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 2x

3. Mouw - 2x

4. Staander - 2x

5. Boord - 1x


Voeringstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 2x

3. Mouw - 2x

4. Zakdeel klein - 2x

5. Zakdeel groot - 2x


LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.


WERKBESCHRIJVING:


1. Dezelfde details van de vulling en de basisstof aan elkaar stikken. Elk detail  verder als een detail bewerken. Op de mouw en op het voor- en achterpand volges markering  decoratieve stiksels maken (op afstaand 8,0cm horizontaal  doorstikken).


2. LET OP: heb je geen of weinig ervaring met pastelzak te maken, maak het eerst van een oefenstof!

De plaats van de zakingang aangeven. De paspel in de lengte met de verkeerde kant naar binnen vouwen en platstrijken. Aan de binnenkant van de paspel de kleine onderzak vaststikken. De paspel aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. De grote onderzak aan het voorpand langs de onderste markeerlijn van de zak vastnaaien. Het stiksel eindigt bij de korte markeerlijnen van de zak. De zakingang doorknippen. 1-1.5 cm van de uiteinden van de zakingang schuine knipjes maken. Door deze opening de paspel en de grote onderzak naar de verkeerde kant vouwen. Aan de verkeerde kant de uiteinden van de zak langs de buitenkant van de driehoekjes met een dubbel stiksel afhechten (heen en terug stikken). De randen van de onderzakken stikken. 


3. De schoudernaden stikken, openstrijken. De mouw in de open mouwgat volgens markering zetten.


4. De zij- en de mouwnaad in een keer stikken.


5. De buitendeel van de staander aan de halslijn stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, openstrijken. De buitendeel van boord aan de onderkant van de jasje stikken, de naad naar boven toe strijken.


6. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken. Verder als een detail bewerken. De binnenste deel van de staander aan de halslijn van het beleg stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, openstrijken. De binnenste deel van boord aan de onderkant van het beleg stikken, de naad naar boven toe strijken.


7. Het beleg en de jas met de goede kant aan elkaar leggen, deelbare rits volgens markering daar tussen bevestigen (afspelden of vastrijgen). Het beleg rondom voorpand en de kraag stikken. De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen.


8. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de rechter voorste mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten. 


9. De voering en de jas met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voorpandbeleg en ze zoom stikken. De voering op de onderkant van de mouw vaststikken. De naadtoeslag van de halsrand van binnen aan elkaar vastzetten. De jas door de opening in de mouwvoering keren. De opening in de mouwvoering dichtmaken.