4818 GESTIKTE JASJE MET GEBREIDE MOUW 


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gestikte jassenstof; gebreide stof van een passende of contrasterende kleur. 


JE HEBT VERDER NODIG: voeringstof; een deelbare rits; schuine bies.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; mouwzoom van de gebreide stof - 0,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 2x

3. Zijvoorpand -2x

4. Zijachterpand - 2x

5. Achterpandbeleg - 1x

6. Voorpandbeleg - 2x

7. Sluitbies - 1x

8. Kraag - 1x 

9. Mouw - 2x


Gebreide stof:

1. Mouw - 2x

2. Manchetten - 2x


Voeringstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 2x

3. Zakdeel - 4x

4. Mouw - 2x


LET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.

LET OP: delen van het voor- en achterpand die uit de voeringstof worden geknipt, worden verminderd met de breedte van het beleg voorpand en het halsbeleg achterpand.

WERKBESCHRIJVING:

1. De schoudernaden van het zijvoor- en zijachterpand stikken, de naden openstrijken. De mouw in de open mouwgat zetten, de naad strijken. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, de naadtoeslag openstrijken. verder als een detail bewerken.


2. De mouwnaad van de mouw van de gebreide stof afzonderlijk afwerken, stikken, open strijken. De gebreide mouw aan de open naad van het zijvoor- en zijachterpand afspelden of vastrijgen. verder als een detail bewerken.


3. De schouder- en zijnaden van het voor- en achterpand stikken, openstrijken.


4. De zakdelen aan het voor- en zijvoorpand volgens markering stikken. Figuurnaden van het voor- en achterpand in een keer met ze voerongzak stikken. De naadtoeslag naar het voor-en achterpand toe strijken. Op de goede kant van de jas en decoratieve stiksel op afstand 0,5-0,7cm van de naad leggen (de naadtoeslag mee stikken).


5. De buiten deel van de kraag aan de halsrand stikken; de rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de naadtoeslag open strijken.


6. De schoudernaden van het beleg stikken, openstrijken. Verder als een detail bewerken. De binnenste deel van de staander aan de halslijn van het beleg stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, openstrijken. 


7. De sluitbies met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, de korte naden stikken, hoekjes netjes schuin afknippen. De sluitbies keren, omstrijken. Langs de vouwlijn van de paspen decoratieve stiksels maken (op afstaand 0,8cm doorstikken). De paspel aan de linker voorpand stikken, daar tussen linker deel van je deelbare rits bevestigen.


8. Het voorpandbeleg en het voorpand met de goede kant aan elkaar leggen, doorstikken (op de rechter voorpand tussen rechter deel van je deelbare rits bevestigen). Begin en eindig je stiksel bij de onderste gemarkeerde lijn.


9. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de mouw van de buitenstof. De naad naar mouw toe omstrijken.


10. Op het voorpand van de voeringstof een plooi volgens markering vouwen. De naden van de voering stikken, een opening in de linker zijnaad vrij laten.  De mouw zetten.


11. De voering en de jas met de goede kant op elkaar leggen, en langs de buiten randen van het voorpandbeleg en ze zoom stikken. De voering op de mouwgat vaststikken. De naadtoeslag van de halsrand van binnen aan elkaar vastzetten. De jas door de opening in de rechter zijnaad keren. De opening in de zijnaad dichtmaken. 


12. De mouwzoom van de gebreide mouw met een schuine bies afwerken.