4966 REGENJAS MET CAPUCHON


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde waterdichte jassenstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: voering; vlieseline; deelbare rits; veter; 2-zeilringen D14mm; 2-veterstoppers; 2-vetereinden; 4 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; zakingang - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 2x 

3. Mouw - 2x

4. Achterpandbeleg - 1x 

5. Voorpandbeleg – 2x

6. Sluitbies - 1x

7. Capuchon - 2x

8. Middenpand van de capuchon - 1x

9. Capuchonbeleg - 2x

10. Klep - 4x

11. Zaak - 2x

12. Manchetten -2x

13. Mouwreep - 2x

14. Tunnel - 1x aan de stofvouw


Vlieseline:

1. Sluitbies - 1x

2. Voorpandbeleg - 2x

3. Achterpandbeleg -1x

4. Klep - 2x

5. Capuchonbeleg - 2x

6. Manchetten -2x


Voering:

1. Achterpand - 2x

2. Voorpand - 2x 

3. Mouw - 2x

4. Capuchon - 2x

5. Middenpand van de capuchon - 1x


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De vlinderplooien van de zakken volgens markering vouwen, persen. De zakingang  een keer 1,0cm en daarna 2,0cm naar binnen geslagen doorstikken. De naadtoeslag van de zakken naar binnen omstrijken. De zakjes aan het voorpand volgens markerig zetten. 

Details van de kleppen met de goede kant op elkaar leggen. Buitenrand stikken. De rondingen van de naad netjes inknippen, kleppen keren, omstrijken. Op afstaand van 0,5cm van de rand een decoratieve stiksel maken. De bovennad afwerken. De kleppen volgens markering aan het voorpand stikken (naad naar beneden), klep naar beneden toe keren, smal stikken.


3. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


4. De mouw aan de open mouwgat zette, de naadtoeslag naar de mouw toe strijken. De zijnaden in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


5. Op het voorpand de zeilringen volgens markering zetten (heb jij geen zeilringen maak dan knoopsgaten met je naaimachine). 

De naadtoeslag van de zijnaden van de tunnel 1,0cm naar binnen omstrijken. De tunnel aan de verkeerde kant van de jas volgens markering smal opstikken. 


6. De zijdelen van de capuchon aan het middenpand van de capuchon stikken, de naden midden toe strijken. Verder als een detail bewerken. Het capuchonbeleg aan de capuchon stikken, de naadtoeslag naar het beleg toe strijken. Verder als een detail bewerken.


7. De capuchon aan de halsrand van de jas zetten, de naadtoeslag openstrijken.


8. De linker sluitbies met de goede kant naar binnen door de lengte vouwen, de korte naden stikken, hoekjes netjes schuin afknippen. De sluitbies keren, omstrijken.

Linker deel van je deelbare rits met de goede kant aan de goede kant van het linker middenvoor leggen, linker sluitbies bovenop (afspelden of vastrijgen) en in een keer doorstikken.

Rechter deel van je deelbare rits met de goede kant aan de goede kant van het rechter middenvoor leggen (afspelden of vastrijgen), doorstikken.


9. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, open persen. Verder als een detail bewerken. 

Voeringdelen van de capuchon stikken, de naden naar midden toe strijken. De voering van de capuchon aan de binnenste deel van het capuchonbeleg stikken, de naden naar beleg toe strijken. 

Voering van de capuchon aan de halsrand van het beleg zetten, de naadtoeslag openstrijken. Verder als een detail bewerken.


10. De jas en het beleg (met capuchonvoering) met de goede kant aan elkaar leggen, langs middenvoor en de rand van de capuchon stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, hoekjes netjes schuin afknippen. het bel;eg keren, persen. De naadtoeslag van de halsrand van de jas en de voering van binnen aan elkaar met de hand vastzetten.


11. De korte naden van de manchet stikken, open persen. De manchetten met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelouwen, omstrijken. Manchetten aan de mouw stikken. 


12. De mouwreep met de goede kant naar binnen door de lengte vouwen, een lange en een korte naden stikken, de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De mouwreep keren, persen. Op de goede kant van de mouwreep een decoratieve 0,1cm stiksel langs de rand leggen.

De onafgewerkte kant van de mouwreep volgens markering aan de onafgewerkte naad van de manchetten bevestigen.


13. De naden en de figuurnaden van de voering stikken, een opening in de rechter mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten. 

De voering en de jas met de goede kant op elkaar leggen, en langs de voorste randen van het voorpandbeleg en ze zoom stikken. De voering op  de onderkant mouw vaststikken. De jas door de opening in de mouw keren. De opening in de mouwvoering dichtmaken.

Langs de onderkant van de jas decoratieve stiksel op 2,0cm afstand van de vouwlijn leggen. 


14. De rechter sluitbies met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, korte naden stikken, de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen; keren, persen. Op de goede kant van de sluitbies een decoratieve 0,5cm stiksel langs de rand leggen. Buitenrand afwerken. 

De sluitbies volgens markering aan de goede kant van het rechter voorpand stikken (naadtoeslag naar middenvoor toe kijkt), de sluitbies keren, op afstaand 1,0cm van de aanzetnaad doorstikken.


15. De knoopsgaten op de mouwreep en op de rechter sluitbies volgens markering maken; op de mouwen en op het linker voorpand de knopen aanzetten.

Door de tunnel de koord rijgen, de veterstoppers en de vetereinden bevestigen.