5969 TRICOT BLOUSE MET OMSLAG


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde gemiddeld of zeer rekbaar tricot stof. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom, mouwzoom & de schuine naad van de omslag - 1,5cm; overige naden - 0,8cm.

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. achterpand - 1x aan de stofvouw 

2. voorpand - 1x aan de stofvouw 

3. Mouw - 2x 

4. omslag - 1x

5. Kraag - 1x 


Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen van smalle zigzag. Bij het locken de naden op   0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.  


WERKBESCHRIJVING:


1. De schuine en de onderste naad van de omslag afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


2. De halsrand van het achterpand en de halsrand van de omslag tussen markering met de hand rimpelen (of gebruik een rinpelvoetje voor je naaimachine). De lengte van de halsrand op het patroon aangegeven.


3. De omslag met de verkeerde kant op het voorpand leggen, de halsrand, de schoudernaden, de mouwgaten en de linker zijnaad aan elkaar afspelden of vastrijgen. LET OP: rechte schoudernaad van de omslag is 1,0cm korter dan van het voorpand; linker zijnaad van de omslag is 1,5cm korter dan van het voorpand. Verder als een detail bewerken.

4. Schoudernaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. 


5. De korte naden van de kraag stikken, openstrijken. De kraag met de goede kant naar buiten door de lengte dubbel vouwen en volgens markering aan de halsrand van de blouse stikken (de naad van de kraag bevindt zich bij de linker schoudernaad). De naad afwerken.  


6. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter omstrijken. De mouwzoom afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken. De mouw volgens markering zetten. De naad afwerken.


7. De zoom afwerken, naar binnen strijken, doorstikken.