5986 BLOUSE MET DECORATIEVE VOORPAS 

STOFADVIES: blousestof van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 12 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom – 2.0 cm; overige naden - 1.0 cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:


Basisstof:

1. Voorpas - 2x

2. Middenachterpand - 2x

3. Zijachterpand - 2x

4. Zijvoorpand - 2x

5. Middenvoorpand – 2x

6. Voorpasinzet – 2x

7. Sluitbies links – 1x

8. Sluitbies rechts - 1x

9. Staande kraag - 2x

10. Mouw - 2x

11. Manchet - 2x

12. Kraagruhes - 1x

13. Manchetinzet - 4x

14. Kraagepaulet – 2x

15. Manchetepaulet - 4x


Vlieseline:

1. Staande kraag - 1x

2. Manchetinzet - 2x

3. Klep – 2x

4. Kraagepaulet – 1x

5. Manchetepaulet - 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. De delen van de kraagepaulet met de goede kant aan elkaar leggen, buitenrand stikken, de hoekhes netjes inknippen, keren, omstrijken.

3. De zij- en buitenrand van de kraagruches afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken. De ruches gelijke plooien geven (rijgen of afspelden) samen met de kraagepaulet tussen boven- en onderste deel van de staande kraag volgens inzettekens leggen (details van de kraag met de goede kant aan elkaar), rondom de buitenkant stikken. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. De rondingen van de naad netjes inknippen, keren, omstrijken.


4. Verticale naden van het achterpand stikken, afwerken, naar het midden strijken. De  midenahternaad stikken, afwerken, naar links strijken.


5. De plooien op de voorwasinzet met richting naar het midden stikken.


6. Verticale naden van het voorpand stikken, afwerken, naar het midden strijken. Het voorpas aan het voorpasinzet stikken, de naad afwerken, naar het pas toe strijken - verder als een detail bewerken. Het voorpas aan het voorpand stikken, de naad afwerken, naar beneden strijken.


7. Rechte voorpand bewerken:De sluitbies rechts net de vlieseline verstevigen (de helft van de sluitbies met knopengten markering). De sluitbies aan het voorpand stikken, de naad naar de sluitbies toe strijken. De sluitbies naar de verkeerde kant van het voorpand volgens markeerlijnen strijken. De sluitbies op de inzetnaad stikken, keren, strijken. 


Linker voorpand bewerken:

De sluitbies rechts aan het voorpand stikken, de naad naar de sluitbies strijken. !,0cm van de binnennaad naar binnen omstrijken en op de inzetnaad stikken. 


8. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


9. Het buitendeel van de staander in de halsrand naaien, de open rand van het binnendeel van de staander 1,0cm omvouwen en in de naad stikken. 


10. Maak de schuine bies om de mouwsplit te bewerken (de lengte van de split +4,0m). Bewerk de split met de schuine bies. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter strijken. Geef de mouwzoom gelijke plooien (met de hand of gebruik speciaal voetje voor je naaimachine). 


11. Manchetten en manchetinzet met de goede kant aan elkaar leggen, stikken, de naad naar de inzet strijken. Machete in de lengte met de goede kant naar binnen dubbelouwen, de korte naden in een keer met inzet stikken, de hoekjes en bij inzetteken netjes inknippen, keren, omstrijken. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad. 


12. De delen van de manhetepaulet met de goede kant aan elkaar leggen, buitenrand stikken, de hoekhes netjes inknippen, keren, omstrijken.


13. Het buitendeel van de manchetten in de mouwzoom naaien (de plooien van de mouw op de lengte van de manchetten verdelen), de open rand van het binnendeel van de manchetten 1,0cm omvouwen en in de naad stikken. 


14. Geef de mouwkop gelijke plooien (met de hand of gebruik speciaal voetje voor je naaimachine). De mouw in de mouwgat zetten ((de plooien van de mouw netjes verdelen), de naad afwerken, naar de mouw strijken.


15. De zoom van de blouse 1,0cm naar binnen dubbelvouwen, doorstikken.


16. Op het rechter binnensluitbies knoopsgaten volgens de markering maken, op het linker voorpand en op de epauletten knopen aanzetten.