2175 LANGE HOODIE MET CAPUCHON EN KANGOEROEZAK
Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: flessen stof; fitter stofnatuurlijke of gemengde gemiddeld of weinig rekbaar tricot stof of fleecen stof; fitter stof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline voor tricot; deelbare rits; 2-veterstoppers; 2-vetereinden; boordstof of kant-en-klare boordje van een passende of contrasterende kleur.

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: onderkant van het voorpandbeleg - 0,0cm; buitenrand van de capuchon - 2,0cm; zakingang - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw 

2. Voorpand - 1x aan de stofvouw 

3. Mouw - 2x

4. Zak - 2x

5. Capuchon - 2x

6. Voorpandbeleg - 2x

7. Achterpandbeleg - 1x


Boordstof:

1. Boordje - 1x

2. Manchet - 2x


Vlieseline:

1. Voorpandbeleg - 2x

2. Achterpandbeleg - 1x

Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen van smalle zigzag. Bij het locken de naden op 0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.  


WERKBESCHRIJVING:


1. Delen met vlieseline verstevigen. 

Op de capuchon markering voor de vetergaten aanbrengen en op de verkeerde kant van de stof met een stukje vlieseline verstevigen.

De schuine zakingang op de verkeerde kant van de stof met een vlieseline strook verstevigen. 


2. De coupenaden op het voorpand (wel of niet inbegrepen afhankelijk van uw maat) stikken, naar boven toe persen.


3. De zak rondom afwerken. De schuine naden van de zakingang naar binnen omstrijken, doorstikken. De zak met de goede kant op de goede kant van het voorpand op de onderste markeringlijn leggen, de onderste naad stikken. De zak keren en bovenste naad ingeslagen doorstikken. 


4. Schoudernaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken.


5. De mouw in de open mouwgat volgens markering zetten, de naad afwerken, omstrijken.

De zijnaad in een keer met de mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


6.
De boordje door de lengte met de goede kant naar buiten dubbelvouwen, afspelden of vastrijgen. De boordje aan de onderkant volgens markering uitgerekt stikken. De naad afwerken, omstrijken.


7. Delen van de capuchon aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar links toe strijken. Verder als een detail bewerken. De vetergaten volgens markering maken. Buitenrand van de capuchon afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken om een tunnel te creëren. De capuchon aan de halsrand volgens markering stikken.


8. De schoudernaden van het voor- en axhterpandbeleg stikken, open persen. De buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken. 

De hoodie en het beleg met de goede kaant op elkaar leggen, deelbare rits  daar tussen bevestigen (afspelden of rijgen) en doorstikken. Het beleg keren, langs de rits op afstaand van 0.5cm van de rand een decoratieve stiksel maken. De onderste rand van het voorpandbeleg aan de aanzetnaad van de boordje vastzetten.


9. De korte naden van manchet stikken, omstrijken. De manchet door de lengte met de goede kant naar buiten dubbelvouwen, afspelden of vastrijgen. De manchet aan de onderkant van de mouw volgens markering uitgerekt stikken (de naad van de manchet bij de onderste naad van de mouw plaatsen). De naad afwerken, omstrijken.


10. Door de tunnel een decoratieve koord rijgen, de veterstoppers en vetereinden bevestigen.