2388 JAS MET EEN VOORPAS EN VALSE ZAKJES


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde lichte mantelstof.

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; voeringstof; deelbare rits; 2 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.

NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.

LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Bovenvoorpand rechts - 1x

3. Bovenvoorpand links - 1x

4. Ondervoorpand links - 1x

5. Ondervoorpand rechts - 1x

6. Achtermouw - 2x

7. Voormouw - 2x

8. Kraag - 1x

9. Sluitbies links - 1x 

10. Voorpandbeleg rechts – 1x

11. Voorpandbeleg links – 1x

12. Klep - 2x

13. Achterpandbeleg - 1x

14. Mouwreep - 2x

15. Voorpas - 1x


Voering:

1. Achterpand - 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 2x

3. Achtermouw - 2x

4. Voormouw - 2x

5. Voorpas - 1x


Vlieseline:

1. Kraag - 1x

2. Sluitbies links - 1x 

3. Voorpandbeleg rechts – 1x

4. Voorpandbeleg links – 1x

5. Klep - 2x

6. Achterpandbeleg - 1x

7. Mouwreep - 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Coupenaden op het bovenvoorpand stikken, naar boven toe strijken. 


3. De klep met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen. Korte naden stikken, de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De klep keren, persen. De klep volgens markering aan de bovenste rand van het ondervoorpand afspelden of vastrijgen. Verder als een geheel verwerken.


4. Boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag daarboven toe strijken. Op de goede kant van het bovenvoorpand op 0,7cm afstand van de naad een stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een geheel verwerken.


5. De voorpas en de voering met de goede kant aan elkaar leggen, de onderste en de middelste naad stikken, de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De voorpas keren, persen. 


6. Op het rechter voorpandbeleg volgens markering de rechter deel van de rits stikken. Het rechter voorpand en het rechter beleg met de goede kant aan elkaar leggen, middenvoor (in een keer met de rits) stikken. Het beleg keren, persen.

De voorpas met de verkeerde kant aan de goede kant van her rechter voorpand volgens markering leggen, afspelden of vastrijgen. Verder als een geheel verwerken.


7. De linker sluitbies met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen. Onderste korte naad stikken, de hoekje van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. Detail keren, persen. 

Het linker voorpand en het linker voorpandbeleg met de goede kant aan elkaar leggen - daar tussen de linker altbies en de rechter deel van je deelbare rits volgens markering bevestigen (afspelden of vastrijgen) en in een keer doorstikken. Het beleg keren, persen. 


8. De achtermouw aan het achterpand stikken, de naadtoeslag naar de mouw toe strijken. Op de goede kant van de mouw op 0,7cm afstand van de naad een stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een geheel verwerken.

De voormouw aan het voorpand stikken, de naadtoeslag naar de mouw toe strijken. Op de goede kant van de mouw op 0,7cm afstand van de naad een stiksel leggen (de naadtoeslag mee stikken). Verder als een geheel verwerken.


9. De mouwreep met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen. Een korte en een lange naad stikken, de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De mouwreep keren, persen.


10. De bovenste mouwnaad stikken, de naadtoeslag naar achter toe strijken. De onderste mouwnaad en de zijnaad in een keer stikken - daartussen de mouwreep bevestigen. De naadtoeslag naar achter toe strijken. 


11. De kraag met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen. Korte naden stikken, de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De kraag keren, persen.


12. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, open persen. Het beleg en de jas met de verkeerde kant aan elkaar leggen, de naden van de halsrand afspelden of vastrijgen. De buitenste del van de kraag aan de halsrand stikken, de binnenste naad ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken. 


13. De naden van de voering stikken, in de linker zijnaad een opening vrijlaten. De voering aan het beleg stikken. 


14. De voering aan de onderkant van de mouw en aan de zoom stikken. De voering door de opening keren, de opening dichtmaken.


15. Op de mouwreep de knoopsgaten maken en op de mouw de knopen aanzetten.