2504 JURK MET SJAALKRAAG EN DUBBELE KNOPENRIJ

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof, lichte kostuumstof.

JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; blinde rits; 4x knopen.

ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 4,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. achterpand - 2x

2. zijachterpand - 2x

3. voorpand - 2x

4. zijvoorpand - 2x

5. mouw - 2x

6. Voorpandbeleg - 2x

7. Achterpandbeleg - 1x


Vliseline:

1. Achterpandbeleg - 2x

2. Voorpandbeleg - 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen. 


2. De hoekje van de naadtoeslag van het achterpand netjes inknippen, horizontale naad afwerken. De plooien volgens markering vouwen en doorstikken. Het zijachterpand aan het achterpand stikken,; de naden afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een geheel verwerken.


3. Middenachter afzonderlijk afwerken. Middenachter vanaf de halsrand tot de eerste markering stikken; daarna vanuit de tweede markering tot de onderkant stikken. De naadtoeslag open persen, een blinde rits aanzetten. Verder als een geheel verwerken.


4. De hoekje van de naadtoeslag van het voorpand netjes inknippen, horizontale naad afwerken. De plooien volgens markering vouwen en doorstikken. Het zijvoorpand aan het voorpand stikken,; de naden afwerken, naar midden toe strijken. Verder als een geheel verwerken.


5. De schoudernaden stikken, de hoekje van de naadtoeslag netjes inknippen; de naadtoeslag afwerken, naar achter toe strijken.

Middenachter van de sjaalkraag stikken, open persen. De kraag aan de halsrand stikken, de naadtoeslag naar de kraag toe strijken. 


6. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, de hoekje van de naadtoeslag netjes inknippen; de naadtoeslag open persen.

Middenachter van de sjaalkraag stikken, open persen. De kraag aan de halsrand van het beleg stikken, de naadtoeslag open persen.  Buitenrand van het beleg afwerken. Verder als een geheel verwerken.


7. De jurk en het beleg met de goede kant aan elkaar volgens markering leggen, langs de kraag en het voorpand stikken. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, de hoekjes netjes schuin afknippen. Het beleg keren, persen. De aanzetnaden van de kraag van binnen met de hand aan elkaar vastzetten.

Het rechter voorpand aan het linker voorpand volgens markering leggen (middenvoor aan middenvoor) en volgens markering doorstikken. 


8. De zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


9. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.

De mouw aan de armsgat volgens markering zetten, de naadtoeslag afwerken, strijken.


10. De zoom en de mouwzoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.


11. Op het voorpand volgens markering knopen aanzetten (de voorpanden worden daardoor aan elkaar vastgezet).