4002 BLOUSE MET STRIKJES OP DE MOUW


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blouses stof, overhemdstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 7 knopen; contrasterende garen voor sierstiksel.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom & mouwzoom - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. achterpas - 1x

2. achterpand - 2x 

3. voorpand – 2x

4. zijpand - 2x

5. sluitbies – 2x

6. bovenmouw - 2x

7. ondermouw - 2x

8. kraag - 2x

9. stander - 2x

10. strik - 4x


Vlieseline:

1. sluitbies - 2x

2. Kraag - 1x 

3. Staander - 1x

WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen. De zijranden en de buitenrand vastnaaien. De naden iets afknippen. De kraag keren, platstrijken. Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, met de kraag ertussen. De inzettekens op elkaar houden.   De naden stikken, tegelijk de zijranden van de staander vastnaaien. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. De kraag keren en platstrijken. De buitendeel van de stander aan het halsrand stikken, de naad naar de stander toe strijken. De binnendeel van de stander 1,0cm naar binnen vouwen, omstrijken en in de naad stikken. 


3. De coupenaden op het voorpand stikken, naar boven toe strijken.


4. Middenachter stikken, afwerken naar links omstrijken. Op de goede kant van het achterpand op 0,5cm afstand van de naad een decoratief stiksel leggen (naadtoeslag mee stikken). Verder als een detail bewerken.

Achterpas aan het achterpand stikken, de naadtoeslag afwerken, naar boven toe strijken. Op de goede kant van de achterpas op 0,5cm afstand van de naad een decoratief stiksel leggen (naadtoeslag mee stikken). Verder als een detail bewerken.


5. De sluitbies met de goede kant aan de verkeerde kant van het voorpand leggen, stikken; sluitbies naar de goede kant keren, omstrijken. Op de goede kant van de sluitbies op 0,5cm afstand van de naad een decoratief stiksel leggen (naadtoeslag mee stikken). De sluitbies ingeslagen aan het voorpand op 0,5cm afstand van de vouw doorstikken, strijken. 


6. Het zijpand aan het achterpand stikken, afwerken, naar achter toe strijken. Op de goede kant van het achterpand op 0,5cm afstand van de naad een decoratief stiksel leggen (naadtoeslag mee stikken).

Het zijpand aan het voorpand stikken, afwerken, naar achter toe strijken. Op de goede kant van het zijpand op 0,5cm afstand van de naad een decoratief stiksel leggen (naadtoeslag mee stikken).


7. De buitendeel van de stander aan het halsrand stikken, de naad naar de stander toe strijken. De binnendeel van de stander 1,0cm naar binnen vouwen, omstrijken en in de naad smal stikken. Rondom de staander en de kraag op 0,5cm afstand van de buitenrand een decoratief stiksel leggen (naadtoeslag mee stikken).


8. Detail van de strik door de lengte met de goede kant naar binnen vouwen, rondom een korte en een lange kant stikken. Hoekjes netjes afknippen, keren, omstrijken. Rondom op de strik een decoratief stiksel maken (0,5cm van de rand doorstikken). 


9. De strik aan de naad van de bovenmouw volgens markering afspelden of vastrijgen. Ondermouw en bovenmouw met de goede kant aan elkaar leggen en in een keer met de strik stikken. de naadtoeslag afwerken, naar ondermouw toe strijken. Op de goede kant van de ondermouw op 0,5cm afstand van de naad een decoratief stiksel leggen (naadtoeslag mee stikken).

De mouw in de mouwgat volgens markering zetten, de naad afwerken, omstrijken.

De mouwzoom twee keer 1,0cm naar binnen omstrijken, doorstikken.


10. De zoom twee keer 1,0cm naar binnen omstrijken, doorstikken.


11. Op de rechter sluitbies knoopsgaten volgens markering maken, op de linker sluitbies, de knopen volgens markering zetten.