4074 BLOUSE MET JABOT KRAAG


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof - zijde, viscose. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; een blinde rits; 1 knoop.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 2,0cm; buitenrand van de volant en ruche - 0,0cm; overige naden - 1.0 cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x 

2. Voorpand - 2x 

3. Staander - 2x

4. Volant 1 - 2x

5. Volant 2 - 2x

6. Ruche - 1x


Vlieseline:

1. Staander - 1x 


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Buitenrand van de volant en de ruche met smal rolzoom afwerken.

Volant 2 met de verkeerde kant aan de goede kant van de volant 1 volgens markering leggen, onafgewerkte randen aan elkaar afspelden of vastrijgen, verder als een geheel verwerken.


3. De coupe op het voorpand stikken, naar boven toe persen. Verticale coupenaden van het voorpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken.


4. Verticale coupenaden van het achterpand stikken, afwerken, naar midden toe strijken. Middenachter stikken, afwerken, naar links omstrijken; verder als een geheel verwerken.


5. De volant met de goede kant aan de verkeerde kant van het voorpand volgens markering leggen, langs decolleté stikken. De naadtoeslag afwerken, bij de hoekje netjes inknippen. Volant naar de goede kant keren. Middenvoor van de volant aan middenvoor van de blouse afspelden of vastrijgen. Middenvoor in een keer met de volant stikken, de naadtoeslag afwerken, naar links omstrijken.


6. Schoudernaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. 


7. Op de ruche gelijkmatig plooien vouwen. 

Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, met de ruche volgens markering ertussen. De inzettekens op elkaar houden. De buitenrand in een keer met de ruche stikken. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. De rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen. De staander keren, persen.


8. Het buitendeel van de staander met de ruche aan de halsrand naaien, de open rand van het binnendeel van de staander ingeslagen aan de aanzetnaad smal stikken. Langs de kraag en de staander 0.2cm van de rand een decoratief stiksel maken.


9. Maak een schuine bies 4,0cm breed en van de mouwgat lengte +5,0cm (of neem een kant-en-klaar van een passende kleur). De schuine bies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De  mouwgat omboorden: De schuine bies en de blouse met de goede kant op elkaar leggen, langs de mouwgat stikken, rondingen netjes inknippen. De schuine bies keren, de zoom 1,0cm naar binnen vouwen, in de aanzetnaad smal stikken of met de hand blindzoom maken. Omstrijken.


10. Linker zijnaad afzonderlijk afwerken, vanaf de armsgat tot de eerste markering voor de rits en vanaf de tweede markering tot de onderkant stikken, open persen. Een blinde rits aanzetten. De bovenste rand van de naadtoeslag met de hand aan de armsgat vastzetten.

Rechter zijnaad stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


11. De zoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.


12. Op het rechter kant van de staander een knoopsgat maken, op het linker een knop aanzetten.