4105 TRICOT BLOUSE MET PLOOIEN OP HET VOORPAND


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde weinig rekbaar tricot stof. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: halsrand - 1,5cm; naadtoeslag van de korte kant van de decoratieve bries - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 1x 

2. Voorpand - 1x 

3. Bovenvoorpand - 1x

4. Mouw - 2x

5. Manchetten - 2x

6. Paspel - 2x

7. Boord - 1x

8. Decoratieve bies - 1xAdvies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen van smalle zigzag. Bij het locken de naden op 0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden.  


WERKBESCHRIJVING:


1. De halsrand van het voorpand en bovenvoorpand afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken. 


2. De plooien op de schuine naad van het voorpand volgens markering vouwen (let op dat het totale lengte is met de schuine naad van het bovenvoorpand gelijk is).

Het voorpand en bovenvoorpand aan elkaar stikken, de naadtoeslag afwerken. Verder als een detail bewerken.


3. De halsrand van het achterpand afwerken. De naadtoeslag van de halsrand van het achterpand naar de goede kant toe vouwen en de schoudernaden van het voorpand tussen de naadtoeslag en achterpand leggen. De schoudernaden stikken, afwerken, keren, persen. De halsrand van het achterpand naar binnen ingeslagen doorstikken.


4. De mouw in de open armsgat zetten, de naadtoeslag afwerken. 


5. Decoratieve bies met de goede kant nar binnen vouwen, de lange naad doorstikken en open persen. Detail keren, omstrijken. De bovenste korte naad afwerken.


6. De zij- en de mouwnaden in een keer stikken - daar tussen in de linker naad je decoratieve bies volgens markering bevestigen. De naadtoeslag afwerken, naar achter toe strijken.

De korte naadtoeslag van je decoratieve bies bij de halsrand van het voorpand naar binnen vouwen, netjes met de hand vastzetten.


7. De onderkant van de mouw rimpelen - met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine. Stik de manchet op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de mouw (rimpels netjes verdelen) en werk de naad af. De naad naar mouw toe omstrijken.


8. De onderkant van de blouse rimpelen - met de hand of gebruik een rimpelvoetje van je naaimachine. Stik de boordje op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Stik het dubbel aan de onderkant van de blouse (rimpels netjes verdelen), zorg dat de naad van de boordje bij de linker zijnaad zich bevindt; werk de naadtoeslag af. De naad naar boven toe omstrijken.