4119 TRICOT BLOUSE MET WATERVALHALS


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: gemiddeld of zeer rekbaar tricotstof van natuurlijke vezels of mengvezels. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: halsrand en de mouwrand - 1,5cm;overige naden - 1 cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 1x aan de stofvouw

2. Voorpand - 1x aan de stofvouw

3. Boord - 1x 1x aan de stofvouwLET OP! Alle teksten op de patroondelen zijn aan de goede kant aangebracht.Advies: Gebruik voor het naaien van tricot stoffen een speciaal stiksel voor elastische stoffen of smalle zigzag. Bij het locken de naden op  0.8 cm afsnijden. De zoom wordt met een tweelingnaald afgewerkt om de rekbaarheid van de stof te behouden. 


WERKBESCHRIJVING:


1. De schouder- en zijnaden stikken, naar achter toe strijken.


2. De halsrand afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


3. De mouwgat afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.


4. Stik de boord op de korte kanten dicht, en strijk  midden in de lengte dicht met de verkeerde kanten op elkaar. Speld (of rijg het vast) het dubbel aan de onderkant van de blouse en stik het door (LET OP: tijdens aan elkaar zetten rek de boord kleinbeetje mee). Werk de naad af. De naad naar de blouse toe omstrijken.