4200 BLOUSE MET JABOT KRAAG


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde blousestof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 10 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom 1,5 cm; overige naden - 1.0 cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand - 2x 

2. Bovenvoorpand - 2x 

3. Zijvoorpand - 2x

4. Middenvoorpand - 2x

5. Sluitbies - 2x

6. Jabot - 4x

7. Kraag - 2x

8. Staander - 2x

9. Mouw - 2x

10. Manchetten – 2x Vlieseline:

1. Sluitbies - 2x 

2. Kraag - 1x 

3. Staander - 1x 

4. Manchetten – 2xWERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen. De zijranden en de buitenrand vastnaaien. De naden iets afknippen. De kraag keren, platstrijken. Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, met de kraag ertussen. De inzettekens op elkaar houden.  De naden stikken, tegelijk de zijranden van de staander vastnaaien. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. De kraag keren en platstrijken.


3. Deelnaden van hen ondervoorpand stikken, afwerken, naar midden strijken.


4. De onderste naad van het bovenvoorpand volgens markering rimpelen (met de hand of gebruik een rimpel voetje van je naaimachine). Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar beneden omstrijken.


5. Details van jabot met de goede kant aan elkaar leggen en buitenrand stikken, de rondingen van de naad netjes inknippen, de jabot keren, omstrijken. De bovenste en zijnaad afspelden of rijgen, verder als een detail bewerken. De plooien op jabot volgens markering vouwen, afspelden of vastrijgen. De jabot op het voorpand volgens markering leggen, afspelden of vastrijgen. 


6. De sluitbies met de goede kant naar buiten door de lengte dubbelvouwen, omstrijken. De sluitbies en het voorpand met de goede kant aan elkaar leggen en de middennaad stikken, de naad naar de sluitbier toe strijken. De binnenrand van de bies 1,0 cm naar binnen vouwen en aan de inzetnaad smal stikken. 


7. Figuurnaden van het achterpand stikken, naar midden toe strijken. De middenachternaad stikken, afwerken, naar links strijken.


8. Schouder- en zijnaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. 


9. Het buitendeel van de staander met de kraag in de halsrand naaien, de open rand van het binnendeel van de staander ingeslagen aan de inzetnaad smal stikken. Langs de kraag en de staander 0.5 cm van de rand een decoratief stiksel maken.


10. De mouwnaad afzonderlijk afwerken. De naad vanaf de markering tot de bovenrand stikken, openstrijken. Op de rand van de mouwsplit op afstand van 0,2cm van de rand een stiksel maken. De mouw in de mouwgat zetten, de naad afwerken, naar de mouw toe strijken. De manchetten door de lengte met de goede kant naar binnen vouwen, op de korte kanten stikken. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad. Hoekjes netjes schuin afknippen, keren, omstrijken. Het buitendeel van de manchetten aan de mouw naaien, de naad naar de manchetten toe strijken. De open rand van het binnendeel van de manchetten ingeslagen aan de inzetnaad smal stikken. Langs de manchetten 0.5 cm van de rand een decoratief stiksel maken.


11. De zoom afwerken, naar binnen vouwen, doorstikken.


12. Op het rechter voorpand knoopsgaten maken, op het linker voorpand knopen aanzetten. Op de manchetten knoopsgaten maken en knopen aanzetten.