4474 MANTEL MET SCHUINE RITSSLUITING 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: natuurlijke of gemengde lichte mantelstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseliene; voeringstof; schoudervullingen; versteviging voor de kop van de mouw; deelbare rits. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: onderkant van de jacket en de mouw – 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Bovenmiddenachterpand – 2x

2. Bovenzijachterpand - 2x

3. Boventussenachterpand - 2x

4. Ondermiddenachterpand - 2x

5. Onderzijachterpand - 2x

6. Bovenzijvoorpand - 2x

7. Boventussenvoorpand - 2x

8. Bovenmiddenvoorpand rechts – 1x

9. Onderzijvoorpand – 2x

10. Ondermiddenvoorpand rechts - 1x

11. Middenvoorpand links - 1x

12. Ondertussenvoorpand - 1x

13. Stander - 2x

14. Voorpandbeleg rechts - 1x

15. Voorpandbeleg links - 1x

16. Achterpandbeleg - 1x

17. Ondermouw – 2x

18. Bovenmouw – 2x


VOERING:

1. Bovenmiddenachterpand – 2x

2. Bovenzijachterpand - 2x

3. Boventussenachterpand - 2x

4. Ondermiddenachterpand - 2x

5. Onderzijachterpand - 2x

6. Bovenzijvoorpand - 2x

7. Boventussenvoorpand - 2x

8. Onderzijvoorpand – 2x

9. Ondermiddenvoorpand rechts - 1x

10. Ondertussenvoorpand - 1x

11. Bovenmouw – 2x

12. Ondermouw – 2x


VLIESELINE:  

1. Stander - 1x

2. Voorpandbeleg rechts - 1x

3. Voorpandbeleg links - 1x

4. Achterpandbeleg - 1xBELANGRIJK: voor de voering gebruik patronen van de basisstof, uitsluitend de breedte van het voor- en achterpandbeleg.


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen. 

Alsmede de zoomranden van de jacket en de mouwen met vlieseliene strook verstevigen.


2. Verticale naden van het boven- en onderachterpand stikken, de naden openstrijken. Middenachternaad stikken, openstrijken. Het boven- en onderachterpand aan elkaar stikken, de naden openstrijken. De buitendeel van de staander aan de halsrand op het achterpand stikken, de naden openstrijken.


3. Rechte voorpand bewerken: Verticale naden van het rechter boven- en ondervoorpand stikken, de naden openstrijken. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naden openstrijken.


4. Linker voorpand bewerken: het bovenmidden- en boventussenvoorpand aan elkaar stikken, de naad openstrijken. het ondermidden- en ondertussenvoorpand aan elkaar stikken, de naad openstrijken. Het boven- en ondervoorpand aan elkaar stikken, de naden openstrijken. Verder als een detail bewerken. Het middenvoorpand links aan het zijvoorpand stikken - alsmede de linker deel van een deelbare rits bevestigen.


5. De zijnaden stikken openstrijken. De schoudernaden in een keer met de zijnaad van stander stikken, de naad openstrijken.


6. De binnenste deel van de stander aan dehalsrand van het achterpandbeleg stikken, de naad openstrijken. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken.


7. Het beleg en de mantel met de goede kant op elkaar leggen, afspelden of vastrijgen; rondom de voorpandbeleg naad en de stander stikken - alsmede de rechter deel van een deelbare rits in de rechter voorpandnaad bevestigen.  De hoekjes netjes schuin afknippen. het beleg en de stander keren, omstrijken.


8. De achternaad van de mouw stikken, openstrijken. De mouwzoom naar binnen omstrijken. De voornaad van de mouw stikken, openstrijken. 


9. De mouw volgens markering zetten (de mouwkop klein beetje netjes rimpelen en omstrijken). De mouwkop en de schouders met de vullingen verstevigen.


10. De naden van de voering stikken, een opening in de rechter voorste mouwnaad vrij laten, de mouwen inzetten. 


11. De voering aan het beleg stikken, de naden naar voering toe strijken. De inzenden van de stander op het achterpand en achterpandbeleg van binnen aan elkaar vastzetten. de onderkant van het voorpandbeleg aan het voorpand stikken. De hoekjes van de naad netjes schuin afknippen. De zoom van mantel naar binnen omstrijken. De voering aan de zoom en de mouwzoom stikken. De jas door de opening in de mouw keren. De opening in de mouwvoering dichtmaken. 


12. Op de middelste naad van het voorpand en rondom stander op afstand 1,0cm van de naad een decoratieve stiksel maken.