4532 OVERHEMDJURK - als knielengte of lange model te verkrijgen

(de kraag van dit model ligt vrij van de hals af - dat hoort bij dit model zo)


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.


STOFADVIES: jurkerstoffen van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; 12 knopen.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: naadbreedte onderkant jurk – 2,0cm; overige naden - 1.0 cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!KNIPPEN:


Basisstof:

1. Achterpand -2x

2. Voorpand - 2x

3. Sluitbies - 2x

4. Mouw - 2x

5. Kraag - 2x

6. Kraagstander – 2x

7. Patje – 2x

8. Manchet - 2xVlieseline:

1. Kraag - 1x

2. Kraagstander  - 1x

3. Patje – 2x

4. Manchet – 2x


WERKBESCHRIJVING:

1. De delen met vlieseline verstevigen.

2. Figuurnaden op het achterpand stikken, naar midden toe strijken. De middenachternaad stikken, afwerken, naar links toe strijken. 

LET OP: in geval dat u heeft de lengte van het model tot de grond uitgekozen, werk een split in de middenachternaad af.


3. De coupenaden op het voorpand stikken, naar boven toe strijken.


4. De buitenkant van de sluitbies aan het voorpand stikken, de naad naar de sluitbies toe strijken. De binnenrand van de sluitbies 1,0cm naar binnen omvouwen, de bies naar de goede kant omstrijken en aan de aanzetnaad opstikken.


5. Schouder- en zijnaden stikken, de naden naar de rug toe strijken en afwerken. 


6. Onder- en bovenkraag met de goede kant op elkaar leggen. De zijranden en de buitenrand vastnaaien. De naden iets afknippen. De kraag keren, platstrijken. Delen van de staander met de goede kant op elkaar leggen, met de kraag ertussen. De inzettekens op elkaar houden.  De naden stikken, tegelijk de zijranden van de staander vastnaaien. Het stikken begint en eindigt precies bij de aangegeven inzetnaad van de staander. De kraag keren en platstrijken.


7. Het buitendeel van de staander met de kraag in de halsrand naaien, de open rand van het binnendeel van de staander omvouwen en in de naad stikken. De kraag en de staander 0.1 cm van de rand doorstikken.


8. De patje van de mouw in de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen en langs de lange en de korte kant stikken. De patje keren, platstrijken, de korte kant afwerken. Het knoopsgat maken. De lip op de verkeerde kant van de mouw volgens de markering vaststikken. Op dezelfde plek op de goede kant een knoop aanzetten. 


9. De mouwnaad afzonderlijk afwerken. De mouwnaad vanaf de markering tot de bovenste rand stikken, openstrijken. De zoom van de mouwsplit 0.2cm van de rand doorstikken. De mouwen volgens de inzettekens inzetten, de naden strijken en afwerken.


10. Manchetdelen dubbelvouwen en de korte randen stikken. Bij het stikken beginnen en eindigen precies bij de inzetlijn van de manchet. De hoekjes netjes schuin afknippen. Manchetten keren en platstrijken. Op de mouwen volgens de aangegeven lijnen plooien vouwen. Buitenkant van de manchet aan de mouw vastnaaien. Binnenkant van de manchet naar binnen vouwen en in de aanzetnaad doorstikken. Op de manchetten knoopsgaten maken en knopen aanzetten.


11. De zoomrand afwerken, naar binnen omstrijken en doorstikken.


12. Op het rechter voorpand knoopsgaten maken, op het linker voorpand knopen aanzetten.