4600 JURK MET KORTE MOUW 

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: jurkstoffen van natuurlijke vezels of mengvezels. 


JE HEBT VERDER NODIG: een blinde rits, vlieslijn. 


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN DE PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN. 


NADEN EN ZOMEN: naadbreedte onderkant jurk - 2,0 cm; Naadbreedte langs de splitrand - 6 cm; Overige naden - 1 cm. 


LET OP! ALS EERSTE, PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP HET STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm) OM HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT TE BEPALEN (vergeet dubbele en symmetrische delen niet). 


BIJ HET NAAR VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR! Knippen: 

Basisstof 1: 

1. Aachterpand - 2x 

2. Middenvoorpand - 1x 

3. Zijvoorpand - 2x 

4. Mouw - 2x 

5. Manchet - 2x 

6. Kraag - 4x 

7. Achtrpandbeleg - 2x 

8. Voorpandbeleg - 1x Vlieseline: 

1. Manchet - 2x 

2. Kraag - 4x 

3. Achtrpandbeleg - 2x 

4. Voorpandbeleg - 1x 


  


WERKBESCHRIJVING: 


1. De Manchette, de kraag, het achter- en voorpandbeleg met vlieseline verstevigen. 


2. De figuren van het achterpand stikken, de naden naar het midden strijken, afwerken.   


3. Bij het linkerdeel van het achterpand 5 cm langs de verticale splitrand afknippen. Het splitbeleg stevig op de verkeerde kant van beide onderachterpanden. Op de goede kant geven de lijn van het middenachterad (de vouwlijn van de splitsing) aan. Het linkerel langs de vouwlijn van de split omstrekt, op het rechterdeel alleen de naadtoeslag langs de splitrand (6 cm) naar binnen omstrijken. Beide delen langs de middenachternaad op elkaar liggen en bij de bovenrand van de split vastmaken. De middenachternaad afwerken (elk deel apart). De naden van de split afwerken. De middenachternaad van de achterpand stikken vanaf de inzetkenken voor de rits tot de hoek van de split. De naadtoeslag van de split op het rechterdeel bij de hoek schuin inknippen. De middenachternaad openstrijken, de naden van de split omstreken. De splitsing op de goede kant schuin doorstikken, daarbij de ondergrond met vaststikken. De blinde rits inzetten. 


4. De figuren van het voorpand stikken, de naden naar het midden strijken, afwerken.   


5. Schouder- en zijnaden stikken, de naden naar het rug omringen en afwerken. 


6. De kraag met de goede kant op elkaar liggen en langs de buitenrand van de kraag vastnaaien. De naad bij de hoeken schuin afknippen, in de afgeronde naden knipjes geven. De kraag naar de goede kant keren, platleggen en platstrijken. 


7. De schoudernad van het beleg stikken, openstrijken. De buitenrand afwerken. Het beleg en de jurk met de goede kant aan elkaar te leggen, tussen de kraag plaatsen (let op inzetken), langs de halsrand stikken. De naad bij de hoeken netjes inknijden, in de afgeronde naden knipjes geven. De kraag met het beleg naar de goede kant keren, platleggen en platstrijken.   

Het beleg aan de schoudenaden en ritsbandjes vastmaken. 


8. De mouwnaad stikken, afwerken, naar achter   strijken. De mouw in de mouwgaat volgens inzetken zetten. De naden afwerken, omstrrijken. 


9. Cuff in de lengte met de goede kant naar binnen dubbelvouwen, de zijranden aan elkaar steken, de naad openstrijken. De naad bij de hoeken schuin afknippen, alles keer en platstrijken. De mouwen aan de verkeerde kant van de mouw leggen, stikken, de naad afwerken. De mouw naar de goede kant van de mouw vouwen, strijken, aan de mouwnaad vastmaken. 10. De zoomrand afwerken, naar binnen vouwen, platstrijken en met de hand een blinde zoom maken.