4665 OMSLAGJURK

Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde jurkstof. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; luvers van 6cm.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom - 3,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT (vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof:

1. Achterpand – 2x

2. Voorpand links - 1x

3. Voorpand rechts – 1x

4. Voorpandbeleg links - 1x

5. Voorpandbeleg rechts – 1x

6. Achterpandbeleg - 1x

7. Ceintuur lang - 1x

8. Ceintuur kort - 1x


VLIESELINE: 

1. Voorpandbeleg links - 1x

2. Voorpandbeleg rechts – 1x

3. Achterpandbeleg - 1x
WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen. 


2. Figuurnaden van het achterpand stikken, de naden nar midden strijken. De coupenaden op het voorpand stikken, naar boven toe strijken.


3. De middenachternaad stikken, afwerken, naar links toe strijken.


4. De schoudernaden stikken, afwerken, naar achter strijken.


5. Details van de ceintuur door de lengte met de goede kant naar binnen vouwen, langs een korte en een lange kant stikken, hoekjes netjes afknippen, keren, omstrijken.


6. Maak een bies 4,0cm breed en 20,0cm lang, door de lengte met de goede kant naar buiten vouwen, de zoom naar binnen vouwen, omstrijken, met 0,2cm van de rand stikken. Veter in twee gelijke delen knippen.


7. De lange ceintuur volgens inzettekens op de linker zijnaad van het voorpand op de goede kant zetten. Bovenop de korte ceintuur zetten. De zijnaden stikken (alsmede een deel van de veters in de rechter zijnaad bevestigen). De naden afwerken, naar achter toe strijken.


8. De schoudernaden van het voor- en achterpandbeleg stikken, openstrijken. De buiten rand afwerken. Het beleg en de jurk met de goede kant op elkaar leggen, langs de middennaad en de halsrand stikken (alsmede de tweede deel van de veters in de middennaad van het linker voorpand bevestigen). De rondingen inknippen, het beleg keren, omstrijken, aan de schoudernaad vastzetten.


9. De mouwgat omboorden: maak de schuine omboordstrook (of neem een kant-en-klaar schuine bies) van de breedte 4 cm, en de lengte van de mouwgat + 4 — 5 cm. De omboordstrook midden de lengte dubbelvouwen, de naden van allebei kanten naar midden vouwen en strijken. De de mouwgat omboorden, omstrijken.10. De zoom van de jurk afwerken, naar binnen omstrijken, doorstikken.