4968 REGENJAS/FIETSJAS MET AFNEEMBARE CAPUCHON


Voordat u het patroon uit gaat printen, lees alstublieft het meest gestelde vragen hier: http://maatpatronen.nl/mod-p.php?reg=otvet

Zie een vierkant 10cm x 10cm die op de laatste bladzijde van elk patroon getekend - dat is om de schaal van uitgeprinte patroon te controleren. ADVIES: print eerst de laatste pagina uit om zeker te zijn of de printerinstellingen correct zijn.

STOFADVIES: natuurlijke of gemengde waterdichte jassenstof van twee contrasterende of passende kleuren. 


JE HEBT VERDER NODIG: vlieseline; deelbare rits; elastiek; veter;  2-zeilringen D14mm; 2-veterstoppers; 2-vetereinden; 2 knopen; 8 kleine knopen voor de capuchon.


ALS DE PATROONDELEN DUBBELE RANDEN HEBBEN, ZIJN ALLE NADEN EN ZOMEN IN HET PATROON VERWERKT, 

IN GEVAL VAN ENKELE RANDEN ZIJN DE NADEN EN DE ZOMEN NIET INBEGREPEN.


NADEN EN ZOMEN: zoom van schuine achterpand - 5,0cm; mouwzoom - 4,0cm; zakingang - 3,0cm; onderkant en buitenrand van het beleg van de capuchon - 2,0cm; overige naden - 1,0cm.


LET OP! ALS EERSTE,PRINT DE PAPIEREN PATROONDELEN UIT EN LEG DEZE OP DE STOF (de stofbreedte tussen 90 cm en 150 cm)OM TE BEPALEN HOEVEEL STOF JE NODIG HEBT(vergeet dubbele en symmetrische delen niet).


BIJ HET AAN ELKAAR NAAIEN VAN DE DELEN LET OP DE INZETTEKENS - HOUD DE INZETTEKENS OP ELKAAR!


KNIPPEN:

Basisstof 1:

1. Achterpas - 1x

2. Achterpand - 2x

3. Voorpas - 1x

4. Voorpand links - 1x

5. Voorpand rechts - 1x

6. Mouw - 2x

7. Mouwreep - 2x

8. Staande kraag - 2x

9. Achterpandbeleg - 1x 

10. Voorpandbeleg – 2x

11. Sluitbies - 1x

12. Capuchon - 2x

13. Capuchonbeleg - 1x

14. Bovenzaak - 1x

15. Zaak - 2x

16. Klep - 4x

17. Tunnel - 1x

18. Onderkantbeleg - 2x


Basisstof 2:

1. Voorpandinzet - 1x


Vlieseline:

1. Sluitbies - 1x

2. Staande kraag - 2x

3. Achterpandbeleg - 1x 

4. Voorpandbeleg – 2x

5. Klep - 4x

6. Mouwreep - 2x

7. Onderkantbeleg - 2x


WERKBESCHRIJVING:


1. De delen met vlieseline verstevigen.


2. Voorpandinzet aan de voorpas stikken, de naadtoeslag naar ziet toe strijken; op de goede kant van de inzet op afstand 0,5cm van de aanzetnaad een decoratieve stiksel maken (de naadtoeslag mee stikken). Rechter voorpand aan de inzet stikken, de naadtoeslag naar ziet toe strijken; op de goede kant van de inzet op afstand 0,5cm van de aanzetnaad een decoratieve stiksel maken (de naadtoeslag mee stikken).


3. De naadtoeslag van de bovenste zaak met vlieseline verstevigen, 1,0cm naar binnen omstrijken. De naadtoeslag van 2,0cm naar de goede kant vouwen, de zijnaden stikken; de hoekje van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, keren. De buitenste randen van d zaak naar binnen omstrijken, de zaakingang van 2,0cm op de goede kant doorstikken. De zaak volgens markering op het linker voorpand optikken.


4. De naadtoeslag van de grote zaak met vlieseline verstevigen, 1,0cm naar binnen omstrijken. De naadtoeslag van 2,0cm naar de goede kant vouwen, de zijnaden stikken; de hoekje van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, keren. De buitenste randen van d zaak naar binnen omstrijken, de zaakingang van 2,0cm op de goede kant doorstikken. De zaak volgens markering op het linker en rechter voorpand optikken.

Details van de kleppen met de goede kant op elkaar leggen. Buitenrand stikken. De hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen, de kleppen keren, omstrijken. Op afstaand van 0,5cm van de rand een decoratieve stiksel maken. Buitenrand afwerken. 

De kleppen volgens markering aan het voorpand stikken (naad naar beneden), klep naar beneden toe keren, smal stikken.


5. De naadtoeslag van de schuine onderkant van het achterpand afwerken. Middenachter stikken, de hoekje van de naadtoeslag van rechter achterpand netjes schuin inknippen; de naadtoeslag afwerken, naar links omstrijken.


6. Achterpas aan het achterpand stikken, de naadtoeslag naar boven toe strijken; op de goede kant van de achterpas op afstand 0,5cm van de aanzetnaad een decoratieve stiksel maken (de naadtoeslag mee stikken). 


7. De schouder- en zijnaden stikken, afwerken, naar achter toe strijken.


8. Op het voorpand de zeilringen volgens markering zetten (heb jij geen zeilringen maak dan knoopsgaten met je naaimachine). 

De naadtoeslag van twee lange zijnaden 1,0cm naar binnen omstrijken. De tunnel aan de verkeerde kant van de jas volgens markering door twee lange kanten smal opstikken. 


9. De buiten del van de kraag aan de halsrand van de jas volgens markering zetten, de rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, open persen.


10. Rechter deel van de deelbare rits met de goede kant aan de goede kant van het linker middenachter van de jas en staande kraag stikken. Linker deel op dezelfde manier bevestigen.


11. De schoudernaden van het voor- en achterpand beleg stikken, open persen. Buitenrand afwerken. Verder als een detail bewerken.

De binnenste del van de kraag aan de halsrand van het beleg volgens markering zetten, de rondingen van de naadtoeslag netjes inknippen, open persen.


12. De buiten rand van het onderkantbeleg afwerken; het onderkantbeleg aan de onderkant van het voorpandbeleg stikken, de naadtoeslag open persen. verder als een detail bewerken.

Het beleg en de jas met de goede kant aan elkaar leggen, doorstikken. Rondingen van de naadtoeslag netjes  inknippen, hoekjes netjes schuin afknippen. Het beleg keren, omstrijken.

Langs de onderkant van de jas decoratieve stiksel leggen - het beleg mee stikken.


13. De mouwreep met de goede kant naar binnen door de lengte vouwen, een lange en de schuine naden stikken, de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen. De mouwreep keren, persen. Op de goede kant van de mouwreep een decoratieve 0,5cm stiksel langs de rand leggen.

De mouwnaad stikken, alsmede de paatje volgens markering bevestigen. De naadtoeslag afwerken, naar achter toe strijken.

De mouwen volgens de markering inzetten. De naadtoeslag afwerken.


14. De mouwzoom afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.


15. De sluitbies met de goede kant naar binnen door de lengte dubbelvouwen, korte naden stikken, de hoekjes van de naadtoeslag netjes schuin afknippen; keren, persen. Op de goede kant van de sluitbies een decoratieve 0,5cm stiksel langs de rand leggen. Buitenrand afwerken. 

De sluitbies volgens markering aan de goede kant van het rechter voorpand stikken (naad naar middenvoor toe kijkt), de sluitbies keren, op afstaand 1,0cm van de aanzetnaad doorstikken.


16. De knoopsgaten op de mouwreep volgens markering maken; op de mouw de knopen aanzetten.

Door de tunnel de koord rijgen, de veterstoppers en de vetereinden bevestigen.17. Delen van de capuchon aan elkaar stikken, de naad afwerken, naar links omstrijken, verder als een detail bewerken. De buitenrand van het capuchonbeleg afwerken. Het capuchonbeleg en de capuchon met de goede kant aan elkaar leggen, doorstikken. Rondingen van de naadtoeslag netje inknippen. Het beleg keren, persen. Langs de buitenrand van de capuchon decoratieve stiksel leggen - het beleg mee stikken.

De zoom van de capuchon afwerken, naar binnen ingeslagen doorstikken.

De knoopsgaten op de capuchon volgens markering maken; op de halsrand van de jas de knopen aanzetten.